ONLINE MAGAZIN

Weineck Cobra 780 CUI Limited Edition

Predstava, že silný automobil musí byť nevyhnutne veľký, nie je celkom presná. Dôkazom, že aj kompaktné kabrio môže mať extrémny výkon, je Weineck Cobra 780 CUI Limited Edition. V plnej paráde ukazuje svojich 1100 koní.

Keď sa pred niekoľkými rokmi dostal na trh luxusný športový automobil Bugatti Veyron, spôsobil okolo seba veľký rozruch. Stal sa ikonou finančného bohatstva a za okrúhly jeden milión eur ponúkol dovedna 1001 konských síl. To všetko v nadčasovom dizajne, ktorý je nezameniteľný s ktorýmkoľvek iným vozidlom.

Stará dobrá škola

Latku výkonu tentokrát prekonalo vozidlo celkom inej vizáže. Už to nie je obrý automobil, ale skôr malý kompaktný športiak s priestorom pre vodiča a jedného pasažiera. Weineck Cobra 780 má skôr klasické tvary karosérie, inšpiráciu nachádza v automobiloch z druhej polovice minulého storočia.

Ekoaktivisti, dajte si pohov

Motor v tomto nápadnom automobile je typu V8 s objemom valcov až 12,7 litrov. Toto sa určite nebude páčiť priaznivcom downsizingu, veď objem bežného motora pre osobný automobil je v tomto prípade prekonaný až desaťnásobne! Motor v tomto Weinecku nemá charakter sériovo vyrábaného produktu, je jedinečným „custom“ dielom spoločnosti Donovan Engineering. Obsahuje pritom piesty, kľukové hriadele, ojnice a hlavy od spoločnosti Weineck Engineering.

Preťaženie ako v monoposte F1

Motor má už spomenutý výkon neuveriteľných 1100 konských síl a z pokoja na rýchlosť 100 km/h sa vyšplhá za – pripravte sa – iba 2,5 sekundy! Na rýchlosť 300 km/h sa potom dostane už za 10 sekúnd. Takýto parameter sa nezaobíde bez masívneho chladenia dvomi turbínami a bez špičkových materiálov použitých pri výrobe motora.

 

 

 

Zn.: Exkluzívny tovar

V porovnaní s Bugatti Veyron má Weineck Cobra 780 CUI o niečo väčšiu morálnu hodnotu preto, lebo je vyrobený v limitovanej edícii iba 15 kusov. Predávať sa bude na aukcii v Paríži vo februári budúceho roka, vyvolávacia cena je ohromujúcich 543-tisíc eur.

 

 

Text: Erik Stríž,  Foto: Weineck.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Automobily Náš tip Radíme Vám

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prečo by ste mali pred cestou autom myslieť na reaktiváciu airbagov a opravu ABS

Bezpečnosť na ceste je dôležitá pre každého vodiča. A aj keď naše schopnosti a zdravý rozum zohrávajú pri správnom riadení veľkú úlohu, existujú technológie slúžiace na zvýšenie našej ochrany v prípade nehôd. Patria medzi ne airbagy a systém ABS, ktoré výrazne prispievajú k zvyšovaniu bezpečnosti na cestách. Prečo by ste ich mali nielen pred cestou […]

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prinášajú pokoj mysli a starajú sa o vaše bezpečie počas cestovania

V dnešnej dobe je vozidlo pre mnohých ľudí nevyhnutnosťou. Je to prostriedok, vďaka ktorému si môžete skrátiť cestu do práce, obchodu alebo školy, ale aj spôsob, ako spoznávať nové miesta a zažívať v nich príjemné dobrodružstvá. Pri tom všetkom však veľmi často zabúdame na jednu dôležitú vec, ktorou je kvalitný servis a údržba konkrétneho vozidla. […]

Čítať ďalej