ONLINE MAGAZIN

S francúzskym šarmom

Čo sa stane, keď sa začne známa vizážistka vo voľnom čase hrať s farbičkami a vzorovanými papierovými obrúskami? Vzniknú originálne vintage interiérové doplnky, ktoré musíte mať!

Meno Elišky Pichoňskej nie je neznámym pojmom. Poznajú ju známe tváre slovenského šoubiznisu a modelky, ktoré líči na titulky magazínov alebo na módne editoriály. Ale aj nevesty, z ktorých v ich najkrajší deň vyčaruje skutočné princezné. Málokto však tuší, že vizážistka a ambasádorka prestížnej značky Guerlain sa vo voľnom čase venuje netradičnej záľube – vyrába vintage interiérové doplnky. „Moje tvorivé hobby je úzko prepojené s mojou prácou. Byť vizážistkou je veľmi kreatívna a krásna práca, ale niekedy sa stane, že potrebujem svoju tvorivosť „vybiť” ešte aj inak.” Eliškino „inak” znamená, že dotvára rozličnými technikami, medzi inými technikou decoupage, rozličné druhy univerzálne použiteľných krabičiek, do ktorých sa dajú uložiť šperky, alebo napríklad čaje či kľúče. Takto osviežuje aj truhličky, kvetináče a podobne. V poslednej dobe sa pustila do netradičných nástenných obrazov s motívmi kvetín, napríklad fialkami, vlčími makmi či ružami. Jej rukopis je nezameniteľný a nesie vintage nádych, pretože Eliška miluje tento štýl a obklopuje sa ním aj u seba doma.

Poklad v knihách

Eliška Pichoňská sa k svojej záľube v hand-made vytváraní rozličných interiérových doplnkov dostala podľa vlastných slov náhodou. „Moji rodičia pred niekoľkými rokmi vlastnili kníhkupectvo, kde som našla knihy o decoupage a podobných technikách. Veľmi ma to zaujalo, lenže v tom čase bol nedostatok materiálu na výrobu predmetov týmito technikami. Až postupne v priebehu rokov vznikali obchody, kde som našla široký výber najprv kartónových, neskôr drevených krabičiek a množstvo farieb či servítok,” prezrádza.

Múzou je príroda

Eliška pri svojej tvorbe čerpá inšpiráciu najmä z prírody. „Odkedy bývam spolu s manželom na dedine, príroda mi ukazuje to, čo mi veľmi chýbalo v meste. Neskutočné zelené polia, rozkvitnuté slnečnice, to ako zapadá slnko alebo ako vyzerajú mraky pri pohľade do spätného zrkadla v aute. Okrem toho mám veľmi rada okolie Banskej Štiavnice a tiež aj toto mesto. Sú tam nádherne rozkvitnuté lúky a pasúce sa kone, ….nekonečná idylka. Práve takéto scenérie živia moju múzu,” hovorí.

Harmónia a kreativita

Sympatická vizážistka sa svojej záľube venuje už dlhých osem rokov, sama ale priznáva, že občas má tvorivé pauzy. „Občas ma múza nie a nie kopnúť. A niekedy, keď mám veľa líčenia, sa moja kreativita presunie na ľudské tváre a tam sa realizuje.” Najtvorivejším obdobím sú u Elišky chladné mesiace. „Vonku sneží, v obývačke pukoce krb a ja mám na dlážke rozložené farby, servítky a hromadu materiálu. Popritom mi ako podmaz beží v televízii nejaký dobrý film. Vtedy sa cítim príjemne a v rámci oddychu tvorím.”

Unikáty

Eliška postupne svoju záľubu odhaľuje aj verejnosti. Niektoré z jej výtvorov tak nájdete vo vintage obchodíku s kvetinami Ateliér Papaver v centre Trnavy. „Plánujem v blízkej budúcnosti ukázať svoje dielka aj na sociálnej sieti. Ten, kto má záujem, ma nájde pod mojím menom. Niektoré zo svojich výtvorov darujem, iné robím presne na objednávku, napríklad do detskej izby.” Keďže z každého nápadu vznikne len jeden kus, jej doplnky sú naozaj ojedinelé.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej
Lifestyle Náš tip Umenie a kultúra

Ríša snov Mira Žbirku zaujala filmárov

Videoklip k skladbe Mira Žbirku – Ríša snov je už piatym klipom a singlom z oceňovaného albumu Posledné veci. Skladbu z albumu, ktorý získal  štyri ceny Anděl, Cenu SOZA za najpredávanejší album a mnoho ďalších cien a ktorú nahrali David Žbirka a Oliver Torr, si do seriálu ADIKTS vybral režisér Adam Sedlák, držiteľ Českého leva za film […]

Čítať ďalej