ONLINE MAGAZIN

Oživte svoje rokovania sýtymi farbami

Predstavené nové flexibilné a ekologické projektory

Epson, svetová jednotka medzi výrobcami projektorov[1], oznamuje obnovenie svojho cenovo dostupného základného radu[2] 3LCD projektorov zameraného na malé pracoviská a domácnosti, malé a stredné podniky a vzdelávacie zariadenia. Projektory EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17, EB-X20, EB-W22 a EB-X25 ponúkajú nové funkcie, vrátane Wi-Fi kompatibility[3], a vynikajúci pomer ceny a kvality. Dostupné sú od 1. októbra 2013.

Tento rad ponúka vyššiu svietivosť a nové funkcie, vrátane funkcií moderátor[4], Colour Universal Design (CUD), HDMI vstupu, posúvaču vypnutia zvuku a obrazu a horizontálnej korekcie lichobežníkového skreslenia. Rovnako vysoký biely a farebný svetelný výstup zabezpečuje až trikrát jasnejšie farby[5], čo znamená, že nemusíte zaťahovať žalúzie, a to ani cez deň. Projektory sa ľahko ovládajú a majú vylepšený kontrastný pomer 10 000:1, vďaka ktorému vytvárajú ostrý a jasný obraz.

Paul White, produktový manažér spoločnosti Epson Europe pre oblasť projektorov, hovorí: „Vyhoveli sme tomu, čo naši zákazníci chcú, a zabezpečili sme, aby bolo možné celý rad pripojiť buď ku káblovej, alebo k bezkáblovej sieti za účelom zdieľania obsahu – čo je niečo, čo v tejto cenovej hladine príliš často neuvidíte.“

V reakcii na rastúci trend zdieľania informácií pomocou inteligentných zariadení, laptopov a tabletov, pracujú tieto projektory s aplikáciou iProjection pre zariadenia s operačnými systémami iOS a Android. Táto aplikácia umožňuje jednoduché zdieľanie informácií z týchto zariadení prostredníctvom projektora. Viac informácií o aplikácii iProjection nájdete na www.epson.cz/iprojection.

Ekologické funkcie

Za účelom zníženia vplyvu na životné prostredie a úspory nákladov v dlhodobom horizonte je pri tomto rade v ponuke k dispozícii nová „eko“ záložka, na ktorej si môžete nastavovať a zobrazovať všetky ekologické funkcie.

Funkcia automatického stmievania lampy upravuje svetlosť lampy podľa svetlosti zobrazovaného obrazu, čo prináša výhody spočívajúce v nižšej spotrebe energie a teda nižších účtoch za elektrinu a v menšom vplyve na životné prostredie, a zároveň zlepšuje kontrastný pomer. Funkcia vypnutia zvuku a obrazu a režim spánku umožňuje uvedenie projektora do nastavenia s mimoriadne nízkou svetlosťou, čím dochádza k zníženiu príkonu lampy o 70 percent.

Jednoduchá obsluha

Nová funkcia moderátor, ktorá je k dispozícii na projektoroch EB-X20, EB-W22 a EB-X25, umožňuje jednoduché pripojenie projektora k počítačom a inteligentným zariadeniam, zatiaľ čo osoba, ktorá vedie rokovanie alebo učiteľ ovláda premietaný obsah. Táto funkcia zabezpečuje, aby prezentátor mohol ľahko rozhodovať o tom, ako a kedy bude obsah zdieľaný, pričom sa môže pripojiť až 50 osôb súčasne.

Podpora HDMI vstupu znamená, že je možné ľahko prehrávať obrazové a zvukové záznamy vo vysokom rozlíšení, či už sa projektor používa na obchodné účely, na vzdelávanie, alebo na zábavu.

Flexibilita umiestnenia je zabezpečená pomocou jedinečného posúvaču horizontálnej korekcie lichobežníkového skreslenia a automatickej vertikálnej korekcie lichobežníkového skreslenia, vďaka čomu sa bude vždy premietať štvorcový obraz.

Vďaka vyhotoveniu Colour Universal Design (CUD) spoločnosti Epson môžu ovládací panel ľahko vidieť a ovládať aj farboslepí ľudia. LED farby a jasné a intuitívne ikony na ovládacom paneli projektora zabezpečujú bezproblémovú obsluhu pre všetkých užívateľov.

Projektory sú k dispozícii  za cenu: EB-S18 (376€), EB-X18 (479€), EB-W18 (549€), EB-X24 (549€), EB-S17 (420€), EB-X20 (499€), EB-W22 (641€) a EB-X25 (641€).

 

Hlavné funkcie:  EB-S18 EB-X18  EB-W18 EB- X24 EB-S17 EB-X20 EB-W22 EB-X25
Rovnako vysoký biely a farebný svetelný výstup (v lúmenoch)

3 000

3 000

3 000

3 500

2 700

2 700

3 000

3 500

Rozlíšenie

SVGA

XGA

WXGA

XGA

SVGA

XGA

WXGA

XGA

HDMI vstup

Posúvač  horizontálnej korekcie lichobežníkového skreslenia

Automatická vertikálna korekcia lichobežníkového skreslenia

Káblová / bezkáblová sieť

Bezkáblová

(na dokúpenie)

Bezkáblová

(na dokúpenie)

Bezkáblová

(na dokúpenie)

Bezkáblová

(na dokúpenie)

Bezkáblová

(na dokúpenie)

RJ45

RJ45

RJ45

Vypnutie zvuku a obrazu

„Eko“ nastavenie

Zoom

Digital

1,2x optický

1,2x optický

1,2x optický

Digitálny

1,2x optický

1,2x optický

1,2x optický

VGA vstup

1

1

1

1

2

2

2

2

Reproduktor

2w

2w

2w

2w

5w

5w

5w

5w

Funkcia moderátor

Epson Network Projection

Vyžaduje dokúpenie bezkáblovej LAN

Vyžaduje dokúpenie bezkáblovej LAN

Vyžaduje dokúpenie bezkáblovej LAN

Vyžaduje dokúpenie bezkáblovej LAN

Vyžaduje dokúpenie bezkáblovej LAN

Colour Universal Design (CUD)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Podľa prieskumu spoločnosti Futuresource Consulting Limited pre obdobie od roku 2001 do roku 2012

[2] Nahrádza: EB-X12, EB-W12, EB-X14G, EB-14H, EB-X14, EB-S11, EB-S11H, EB-X11, EB-X11H, EB-96W

[3] Nie je k dispozícii pri EB-X20, EB-W22 a EB-X25, kde je len káblová LAN. Bezkáblovú funkciu si je možné dokúpiť, je k dispozícii vo všetkých 27 členských štátoch EÚ a ďalej v Chorvátsku, Nórsku, Saudskej Arábii, Švajčiarsku, Turecku, v Spojených arabských emirátoch a na Islande. Zmeny vyhradené.

[4] Nie je pri EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17

[5] V porovnaní s prednými 1čipovými obchodnými a školskými DLP projektormi podľa údajov NPD za obdobie od júla 2011 do júna 2012. Svetlosť farieb (svetelný výstup) meraná podľa IDMS 15.4. Svetlosť farieb sa bude líšiť podľa podmienok použitia. Viac informácií nájdete na www.epson.cz/CLO

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej