ONLINE MAGAZIN

Mustang radikálne mení imidž

Nový Mustang GT, ktorý bude v predaji už oficiálne aj v Európe, dostane celkom novú tvár. Svalnatá karoséria síce ostáva Mustangu typická aj naďalej, ale viac sa prispôsobuje kinetickému dizajnu domáceho Fordu.

Ford Mustang pre rok 2014 je najväčším dizajnovým skokom v jeho histórii. Ponecháva si síce odkazy na predchádzajúcich päť generácií, ale tvar a umiestnenie predných svetlometov jednoznačne hovorí o tom, že nový Mustang je skutočne malou revolúciou. Pre zaujímavosť, americkí predajcovia sa k novému Mustangu dostanú v druhej polovici budúceho roka, ale pre európskych predajcov bude k dispozícii až v roku 2015. Nový Ford Mustang sa bude už tradične vyrábať vo variantoch kupé a kabrio, pričom prvé príde na rad kupé s prívlastkom GT. Otvorená verzia bude v porovnaní s predchádzajúcou generáciou vylepšená o nový mechanizmus skladania strechy, po novom bude zabezpečený elektromotormi, ktoré fungujú v porovnaní s hydraulikou až dvakrát rýchlejšie. Dizajn sa síce menil, ale najväčšie zmeny nastali na podvozku. Po polovici storočia sa Mustang vzdáva pevnej zadnej nápravy a prináša inováciu v podobe jej nezávislého zavesenia. Zmeny sa tiež udiali na prednej náprave a inovované boli aj brzdy. Toto všetko v kombinácii s ľahšou konštrukciou by sa malo starať o ešte intenzívnejší zážitok z jazdy, vyššiu bezpečnosť a presnejšiu ovládateľnosť vozidla. Či to ale bude stále ten hrubý agresívny Mustang, na ktorý je svet zvyknutý, to ukážu až prvé testy. Základným motorom nového Mustangu bude až 3,7-litrový benzínový agregát s výkonom 300 konských síl a krútiacim momentom masívnych 370 Nm. Komu by prekážali peniaze na bankovom účte, ten si môže priplatiť za variant s 5-litrovým motorom 5.0 V8 s výkonom 420 koní a krútiacim momentom vrcholiacim na úrovni až 530 Nm.

Zaujímavosťou je, že nový Mustang bude možné získať aj s motorom Ecoboost, čo je turbodúchadlom prepĺňaný 4-valec s výkonom údajne až 340 koní. Nižšia miera emisií a spotreby paliva by mala byť bonusom. Sme veľmi zvedaví, ako sa bude tento motor v kombinácií s novým podvozkom správať v skutočnom svete.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Automobily Náš tip Radíme Vám

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prečo by ste mali pred cestou autom myslieť na reaktiváciu airbagov a opravu ABS

Bezpečnosť na ceste je dôležitá pre každého vodiča. A aj keď naše schopnosti a zdravý rozum zohrávajú pri správnom riadení veľkú úlohu, existujú technológie slúžiace na zvýšenie našej ochrany v prípade nehôd. Patria medzi ne airbagy a systém ABS, ktoré výrazne prispievajú k zvyšovaniu bezpečnosti na cestách. Prečo by ste ich mali nielen pred cestou […]

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prinášajú pokoj mysli a starajú sa o vaše bezpečie počas cestovania

V dnešnej dobe je vozidlo pre mnohých ľudí nevyhnutnosťou. Je to prostriedok, vďaka ktorému si môžete skrátiť cestu do práce, obchodu alebo školy, ale aj spôsob, ako spoznávať nové miesta a zažívať v nich príjemné dobrodružstvá. Pri tom všetkom však veľmi často zabúdame na jednu dôležitú vec, ktorou je kvalitný servis a údržba konkrétneho vozidla. […]

Čítať ďalej