ONLINE MAGAZIN

Malá Fatra otvorila brány pre zimných návštevníkov!

Námestie Andreja Hlinku sa v piatok, 13. decembra 2013, zmenilo na nepoznanie. Historické jadro námestia obsadili tí najlepší snowboardisti a freestyle lyžiari nielen zo Slovenska, ale napríklad aj z Poľska či Rakúska. Podujatie BIG JUMP už po druhýkrát sprevádzalo Otvorenie zimnej sezóny v regióne Malá Fatra.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra (OOCR) v spolupráci s mestom Žilina a Krajskou organizáciou cestovného ruchu Žilinský turistický kraj, pripravili pre návštevníkov Regiónu Malá Fatra slávnostné Otvorenie zimnej sezóny 2013/2014.

V prezentačnom stánku sa mohli návštevníci počas celého dňa zoznámiť s aktuálnou ponukou, ktorú organizácia pripravila na túto zimnú sezónu. Jednou z noviniek zimnej turistickej sezóny sú dve bežecké trasy, udržiavané v celkovej dĺžke viac ako 20  kilometrov, prvá v lokalite Terchová- Bránica a druhá v lokalite Vrátna dolina,“ uviedol výkonný riaditeľ OOCR Matúš Dobeš, ktorý predstavil Región Malá Fatra i na pódiu. Okrem týchto trás sú prístupné aj bežkárske trasy v okolí Kysúc a Žiliny. „Pre tých, čo nelyžujú, odporúčam vyskúšať niektoré z netradičných aktivít na snehu, či už snežnicové túry, snowtubing alebo lavínové kurzy s vyškoleným sprievodcom,“ dodáva Dobeš. Návštevníci sa dozvedeli informácie nielen o činnosti organizácie, uskutočnených projektoch, ale aj o prebiehajúcej výstavbe aquaparku v obci Stráňavy, akciových pobytových balíkoch, možnostiach strávenia aktívnej zimnej dovolenky pre rodiny s deťmi, páry, skupiny či seniorov v Malej Fatre, možnostiach ubytovania nielen v tradičných dreveniciach, ale aj štýlových hoteloch s bohatou wellness ponukou a mnoho iného.

Výbornú atmosféru a energiu podujatia dotvárali akrobatické kúsky freeriderov skákajúcich do nafukovacích vakov, bohatý kultúrny program tanečníkov a muzikantov, tombola či adrenalínová lanovka inštalovaná z Mestského divadla Žilina na balustrády záchranármi z Malej Fatry.

 

IMG_0297

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej