ONLINE MAGAZIN

Cestujte „Express-ne“ medzi Bratislavou a Viedňou

Potrebujete sa dostať na rakúske letisko alebo navštíviť Viedeň? Určite si nájdete autobusové spojenie, ktoré vám bude časovo vyhovovať. Na autobusovej linke Express Bratislava–Vienna, spájajúcej dve hlavné mestá susedných štátov a súčasne aj dve významné európske letiská, jazdí denne až dvadsaťjeden spojov v každom smere. Vyskúšajte a určite neoľutujete. Autobusová linka má dlhoročnú tradíciu a udržuje si vysokú úroveň. Všetky autobusy sú klimatizované, pohodlné, bezpečné a vodiči patria k tým najskúsenejším. Ak budete odchádzať z Bratislavy v dopoludňajších hodinách, v autobusoch je pre vás pripravená aj čerstvá denná tlač, ktorú získate bezplatne od vodiča autobusu. Mnohí určite ocenia bezplatné pripojenie na internet cez WiFi, ktoré autobusy poskytujú na území Rakúska. Počas cesty môžete mailovať, četovať alebo sa zabávať prezeraním internetových stránok.

Možnosti nákupu cestovných lístkov

Cestovný lístok si môžete kúpiť online cez internet. Na stránke www.slovaklines.sk (prípadne www.eurolines.sk) si stačí vyhľadať spojenie vo vyhľadávači, zadať niekoľko dát a zaplatiť. Pri nákupe cez internet poskytuje Slovak Lines registrovaným účastníkom aj bonusový systém zliav. Ak ste zástancami klasického nákupu lístkov, môžete si ich zakúpiť v pokladni na bratislavskej Autobusovej stanici Mlynské nivy, v rezervačnom mieste na letisku vo Viedni, nachádzajúcom sa v príletovej hale, na viedenskej autobusovej stanici na SüdtirolerPlatz alebo v sieti predajných miest po celom Slovensku. V prípade voľného miesta aj priamo u vodiča autobusu.

 

Ak máte zakúpený spiatočný OPEN lístok a už viete čas vášho návratu, je najlepšie zarezervovať si spiatočnú cestu na presný dátum a čas na predajnom alebo rezervačnom mieste.

 

Na jeden lístok aj po meste

Chystáte sa cestovať do Viedne a užiť si túto rakúsku metropolu? Využiť môžete výhodný cestovný lístok tzv. KOMBI TICKET s možnosťou cestovania mestskou hromadnou dopravou na území Viedne v zóne označenej ako „Wien VOR Zone 100“. Na jeden lístok pocestujete z Bratislavy do Viedne a pokračujete mestskou hromadnou dopravou. Ušetríte, nemusíte riešiť nákup lístka na MHD vo Viedni a v pokoji si užijete atmosféru rakúskej metropoly.

Cestujte lacnjšie s karnetovým lístkom

Cestujete medzi Bratislavou a Viedňou pravidelne? V takom prípade neváhajte a zakúpte si karnetový lístok na 10 jázd len za 60 €. Vystavuje sa na meno cestujúceho a jeho platnosť je až jeden rok od dátumu vystavenia. Karnetový lístok získate v pokladni na AS Mlynské nivy v Bratislave alebo u vodiča autobusu.

Doprava na podujatia

Chystáte sa do Viedne za kultúrou? Pozrite sa na webstránku Slovak Lines, možno je práve na vami vybrané podujatie zabezpečená doprava. Slovak Lines ponúka priamy odvoz na mnohé zaujímavé koncerty či iné podujatia, a to najčastejšie práve do rakúskej metropoly. Autobusy vás odvezú z bratislavskej Autobusovej stanice Mlynské nivypriamo na miesto konania podujatia a späť za rozumnú cenu.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip Tlačová správa

Brnianske Vodojemy Žlutý kopec sa otvoria v celej svojej kráse!

Tretí mesiac v roku, tri vodojemy, tri dni! Mágia Vodojemov Žlutý kopec pritiahla od ich otvorenia tisíce návštevníkov. Všetky tri nádrže aj s návštevníckym centrom a revitalizovaným parkom sa verejnosti otvoria na Svetový deň vody, 22. marca 2024. Oficiálne otvorenie za prítomnosti zástupcov mesta Brna prebehne 21. marca. Celý nasledujúci víkend budú návštevníkov čakať pôsobivé […]

Čítať ďalej