ONLINE MAGAZIN

Tesla Model S

Nový Model S sedan od mladej automobilky Tesla Motors jazdí bez výfukových splodín, nerobí hluk a je šetrnejší k životnému prostrediu.

„Vytvorením Modelu S chceme ukázať, že autá na elektrický pohon sú najlepšie na svete. Mnoho ľudí si totiž stále myslí, že to sú problémové vozidlá vhodné len pre nadšencov do elektroniky,“ uviedol generálny riaditeľ Tesla Motors Elon Musk.

Tesla Motors zverejnila definitívne technické špecifikácie produkčnej verzie elektrického sedanu Model S. Je ponúkaný v troch verziách, líšiacich sa kapacitou batérií. Tie dopĺňa vrcholná varianta Performance s batériami s kapacitou 85 kWh, ktorá je naladená na rýchlejšiu jazdu. Model S s týmto paketom zrýchli z 0 na 100 km / h za 5,6 sekundy a jazdí až rýchlosťou 209 km / h. Okrem toho sa Performance líši interiérom s Nappa kožou, karosériou s karbónovými doplnkami či aktívnym vzduchovým zavesením. V základe má Model S batériu s kapacitou 40 kWh, ktoré pri priemernej rýchlosti 88 km / h stačí na prejdenie 257,5 km na jedno dobitie. Stredná verzia Modelu S s batériami s kapacitou 60 kWh je o 10.000 dolárov drahšie a stačí na prejdenie 370 km, model s akumulátormi s kapacitou 85 kWh je o 20.000 dolárov drahšie a stačí na 483 km. Tesla Model S sa v Európe začne predávať na konci roku 2012. Tesla chce budúci rok vyrobiť 5.000 elektrosedanov, v roku 2013 to má byť už 20.000 vozidiel. Prvých 1.000 automobilov bude patriť do takzvanej série Signature, ktorá má batériu s najvyššou možnou kapacitou. Tieto vozidlá sa budú líšiť aj 21 palcovými kolesami a ďalšími prvkami. Tesla Model S používa kvapalinou chladený elektromotor, spolupracujúci s jednorýchlostnou prevodovkou, ktorý silu motora posiela na zadné kolesá. Motor je napájaný z lítium-iónových batérií uložených pod podlahou vozidla. Pri dobíjaní zo siete 220 V má tento proces trvať 4 hodiny. Elektrický sedan je dlhý 4.976 mm, široký 1.963 mm a vysoký 1.435 mm, rázvor náprav činí 2.959 mm.Model S ponúka luxusný priestor, až päť miest na sedenie pre dospelých plus dve deti. Auto je navrhnuté pre pohodlie, bezpečnosť a užitočnosť.

 

Zdroj: http://www.elektro-mobil.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Automobily Náš tip Radíme Vám

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prečo by ste mali pred cestou autom myslieť na reaktiváciu airbagov a opravu ABS

Bezpečnosť na ceste je dôležitá pre každého vodiča. A aj keď naše schopnosti a zdravý rozum zohrávajú pri správnom riadení veľkú úlohu, existujú technológie slúžiace na zvýšenie našej ochrany v prípade nehôd. Patria medzi ne airbagy a systém ABS, ktoré výrazne prispievajú k zvyšovaniu bezpečnosti na cestách. Prečo by ste ich mali nielen pred cestou […]

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prinášajú pokoj mysli a starajú sa o vaše bezpečie počas cestovania

V dnešnej dobe je vozidlo pre mnohých ľudí nevyhnutnosťou. Je to prostriedok, vďaka ktorému si môžete skrátiť cestu do práce, obchodu alebo školy, ale aj spôsob, ako spoznávať nové miesta a zažívať v nich príjemné dobrodružstvá. Pri tom všetkom však veľmi často zabúdame na jednu dôležitú vec, ktorou je kvalitný servis a údržba konkrétneho vozidla. […]

Čítať ďalej