ONLINE MAGAZIN

Leto nás láka k rakúskym susedom

Prírodné či iné kúpaliská u rakúskych susedov navštevujú počas horúcich letných dní aj mnohí Slováci. Výnimkou nie je okolie neďalekého jazera NeusiedlerSee, kam počas leta, rovnako ako v minulom roku, premávajú autobusy Slovak Lines. Burgenland však ponúka omnoho viac než len relax pri vode.

Aktívny oddych

Príjemné prostredie okolia Neusiedlerského jazera je ako stvorené pre mnohé letné športy. Kúpanie, člnkovanie, plachtenie, ale aj bicyklovanie, Nordic Walking, prechádzky alebo príjemné gastronomické zážitky lákajú mnohých našincov. Rakúske mestečká Neusiedl am See a Podersdorf am See ponúkajú všetko potrebné k aktívnemu či pasívnemu oddychu. Okrem prírodných kúpalísk tu nájdete požičovne windsurfingov, lodiek, plachetníc, môžete si zaplatiť plavbu loďou, k dispozícii sú požičovne bicyklov. A ak pred kúpaním v jazere preferujete kúpanie v bazéne, v Neusiedl am See je možné navštíviť aj kúpalisko Hallenbad, ktoré ponúka množstvo vodných atrakcií. Od prírodného kúpaliska Neusiedl am See, Seebad, je vzdialené len pár minút pešej chôdze.

Skvelá gastronómia

Zaujímavým lákadlom je aj miestna gastronómia a dobré víno. Okolie Neziderského jazera patrí k najlepším svetovým regiónom na pestovania hrozna. Vidiecke reštaurácie ponúkajú miestne vína či jedlá zo zeleniny, ktorú dopestujú priamo v regióne. Typickým príkladom je reštaurácia „Zur Dankbarkeit“ v Podersdorfe. Reštaurácia s dlhoročnou tradíciou ponúka veľmi príjemné posedenie v záhrade a skvelé gastronomické zážitky, ktoré sú vhodne doplnené ponukou výborného vínka z vlastných pivníc. Majiteľ reštaurácie, pán Josef Lanch, je už treťou generáciou rodiny, ktorá reštauráciu vybudovala. A hoci jedálny lístok je písaný výhradne v nemčine, slovenskí návštevníci sa nemusia obávať rečovej bariéry. Vzhľadom na neustále rastúci počet hostí zo Slovenska pán Lanch zamestnáva vo svojej reštaurácii aj niekoľko Slovákov.

 

Výhodné nákupy

Aj vy patríte k množstvu Slovákov pravidelne nakupujúcich v outletovom centre Designer Outlet v Parndorfe? Alebo ste centrum plné výhodných nákupných možností ešte nenavštívili, pretože nie ste motorizovaní? Počas leta nie je problém navštíviť aj toto miesto, a to práve vďaka autobusovému spojeniu. Nedávno bolo nákupné centrum opätovne rozšírené a je naozaj z čoho vyberať.
„Všetky spomínané miesta radi navštevujú mnohí Slováci. Je však veľa takých, ktorí ich ešte nepoznajú, a to napriek relatívne malej vzdialenosti. Chceme, aby tieto miesta boli ľahko dostupné pre všetkých aj bez použitia osobného auta. Sme radi, že aj týmto spôsobom prispievame k vzájomnému spoznávaniu blízkych cezhraničných regiónov. Využívanie autobusov cestujúcimi v minulom roku nám dalo jasnú odpoveď, že o linku je veľký záujem,“ hovorí Peter Sádovský, generálny riaditeľ Slovak Lines.

 

Autobusy využívajú aj Rakúšania

Minuloročné skúsenosti potvrdili, že autobusy využívajú nielen Slováci, ktorí sa nimi vozia za relaxom, športom alebo za nákupmi, ale v opačnom smere, čiže z Rakúska, je autobusové spojenie zaujímavé pre tamojších obyvateľov, ale hlavne dovolenkujúcich v okolí Neziderského jazera, ktorí si autobusmi robia výlety za spoznávaním slovenskej metropoly. Tak ako v minulom roku sú aj teraz pre návštevníkov Bratislavy v autobusoch nachystané mapy mesta, ktoré v prípade záujmu dostanú zdarma u vodiča autobusu.

 

Až päť párov spojov denne

Letná autobusová linka Slovak Lines na trase Bratislava AS – Bratislava, Petržalka, Einsteinova ul. – Parndorf Designer Outlet centrum– Neusiedl am See, Hauptplatz – Neusiedl am See, Seebad – Podersdorf am See, Strandplatz premáva od 30. júna až do 2. septembra 2012.Denne okrem pondelka na spomínanej trase jazdí päť spojov v každom smere. Autobusy jazdia v dvojhodinových intervaloch, pričom prvý spoj vychádza z bratislavskej autobusovej stanice o 8:20 hod. a posledný autobus z Podersdorfu naspäť do Bratislavy odchádza o 17:50 hod. Dopravca sa postaral o dostatočný komfort vo výbere spojov. Kto chce, si privstane a odvezie sa na výlet či nákupy ráno, kto sa neponáhľa, nasadne na autobus neskôr v priebehu dňa.

 

Stačí si zakúpiť cestovný lístok

Ak sa rozhodnete pre cestu na spomínané miesta, je dôležité, že si nemusíte nič vziať so sebou. Stačí si len vybrať autobusové spojenie, ktoré vám vyhovuje a zakúpiť si cestovný lístok na niektorý z piatich spojov. Lístky na autobus si môžete kúpiť online na webovej stránke www.slovaklines.sk, v pokladni na autobusovej stanici Mlynské nivy a v prípade voľného miesta aj tesne pred cestou u vodiča autobusu. Ceny lístkov sú odstupňované podľa cieľovej zastávky ale aj podľa veku cestujúceho. Pre rodiny s deťmi do 13 rokov sú v ponuke aj zvýhodnené rodinné lístky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej
Architektúra Cestovanie Osobnosti Lines outdoor

Mestá, ktoré stoja za to spoznať – Pardubice

So vznikom Československa bol spätý veľký kultúrny rozvoj Pardubíc, ktorý investorov a architektov motivoval k opusteniu historizujúcich slohov a otvoril cestičky a smer  medzivojnovej avantgarde. Aj značný rozvoj neďalekého Hradca Králové inšpiroval pardubických  politikov a podnikateľov k veľkým urbanistickým zmenám. Hodnotný urbanistický návrh získali Pardubice predovšetkým v pásme okolo námestia Republiky a Jahnovy třídy. Architektonické zaujímavosti 20. století […]

Čítať ďalej