ONLINE MAGAZIN

Tipy na jarnú lyžovačku v Rakúsku

 „1 + 1 zadarmo“ – tak znie motto týždňa Ladies week v regióne Schladming-Dachstein v Štajersku.  Z tejto ponuky teraz však budú profitovať nielen ženy ale aj ich muži, partneri či priatelia. Ak si v čase od 23. do 30. 03. 2019 objednáte týždenný balíček v 2-lôžkovej izbe v zariadení zaradenom do programu Ladies week, dostanete od svojho ubytovateľa 6-dňový skipas. To je prísľubom dvojitej radosti z lyžovania v najväčšej lyžiarskej oblasti v Rakúsku. Okrem podarovaného druhého skipasu ponúka oblasť Schladming-Dachstein počas týždňa Ladies week atraktívny sprievodný program, Hudobné podujatia s hviezdami, večierky, testovanie najnovších modelov lyží, lyžiarske inštruktorky pre dámy i pre pánov, zábavné večery na chatách, prechádzky s fakľami, špeciálne wellness ponuky ďalšie podujatia.

www.schladming-dachstein.at

Foto (C) Ski amade

Jarní milovníci zimných športov si prídu určite na svoje aj v hornorakúskych strediskách Hinterstoder-Wurzeralm pri príjemných teplotách, modrej oblohe a slnečných lúčoch počas celého dňa. Stredisko leží pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge v Hornom Rakúsku. Oblasť hostila svetový pohár a siaha až do výšky 2000 m.n.m. Na 40-tich km zjazdoviek ponúka vysokú záruku snehových podmienok. Na zážitkových zjazdovkách sa nebudú nudiť ani skúsení lyžiari, ani rodiny s deťmi.

Mimochodom: deti do 10 rokov v sprievode jedného z rodičov s platným lyžiarskym lístkom tu majú svoj lístok-Schneemannkarte- iba za 3 eurá na deň. Ubytovatelia tu ponúkajú atraktívne paušály počas víkendov, 3-4 dní či celého týždňa mimo hlavnej sezóny sa senzačné rodinné ceny.

www.hiwu.at

Foto (C) iStock

Foto (C) HIWU Hinterramskogler

 

Výborné snehové podmienky majú aj dolnorakúske lyžiarske strediská Hochkar a Lackenhof am Ötscher, ktoré ležia iba 240 km od Bratislavy. Sú tak výborným tipom na víkendovú lyžovačku. Sezóna trvá na Hochkare až do 7. apríla, v Lackenhofe končí 17. marca.

Aj tu majú deti do 10 rokov v sprievode jedného z rodičov s platným lyžiarskym lístkom svoj lístok-Schneemannkarte- iba za 3 eurá na deň.

Hochkar ponúka zážitkovú zjazdovku Snowtrail Route99 s nádhernou panorámou a na svoje si prídu i freerideri vo Freeride Arene, jedninej v Dolnom Rakúsku. Lackenhof am Ötscher je oblúbené stredisko predovšetkým rodinami s deťmi, nachádza sa tu pre najmenších zábavný Sunny Kids Park s novým čarovným kobercom.

Množstvo sprievodných podujatí nájdete na www.hochkar.atwww.oetscher.at

Foto (C) alexkaiser.at

Foto (C) Peter Faschingleitner

 

Fotografia na titulke: Foto (C) iStock

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej