ONLINE MAGAZIN

Tipy na jarnú lyžovačku v Rakúsku

 „1 + 1 zadarmo“ – tak znie motto týždňa Ladies week v regióne Schladming-Dachstein v Štajersku.  Z tejto ponuky teraz však budú profitovať nielen ženy ale aj ich muži, partneri či priatelia. Ak si v čase od 23. do 30. 03. 2019 objednáte týždenný balíček v 2-lôžkovej izbe v zariadení zaradenom do programu Ladies week, dostanete od svojho ubytovateľa 6-dňový skipas. To je prísľubom dvojitej radosti z lyžovania v najväčšej lyžiarskej oblasti v Rakúsku. Okrem podarovaného druhého skipasu ponúka oblasť Schladming-Dachstein počas týždňa Ladies week atraktívny sprievodný program, Hudobné podujatia s hviezdami, večierky, testovanie najnovších modelov lyží, lyžiarske inštruktorky pre dámy i pre pánov, zábavné večery na chatách, prechádzky s fakľami, špeciálne wellness ponuky ďalšie podujatia.

www.schladming-dachstein.at

Foto (C) Ski amade

Jarní milovníci zimných športov si prídu určite na svoje aj v hornorakúskych strediskách Hinterstoder-Wurzeralm pri príjemných teplotách, modrej oblohe a slnečných lúčoch počas celého dňa. Stredisko leží pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge v Hornom Rakúsku. Oblasť hostila svetový pohár a siaha až do výšky 2000 m.n.m. Na 40-tich km zjazdoviek ponúka vysokú záruku snehových podmienok. Na zážitkových zjazdovkách sa nebudú nudiť ani skúsení lyžiari, ani rodiny s deťmi.

Mimochodom: deti do 10 rokov v sprievode jedného z rodičov s platným lyžiarskym lístkom tu majú svoj lístok-Schneemannkarte- iba za 3 eurá na deň. Ubytovatelia tu ponúkajú atraktívne paušály počas víkendov, 3-4 dní či celého týždňa mimo hlavnej sezóny sa senzačné rodinné ceny.

www.hiwu.at

Foto (C) iStock

Foto (C) HIWU Hinterramskogler

 

Výborné snehové podmienky majú aj dolnorakúske lyžiarske strediská Hochkar a Lackenhof am Ötscher, ktoré ležia iba 240 km od Bratislavy. Sú tak výborným tipom na víkendovú lyžovačku. Sezóna trvá na Hochkare až do 7. apríla, v Lackenhofe končí 17. marca.

Aj tu majú deti do 10 rokov v sprievode jedného z rodičov s platným lyžiarskym lístkom svoj lístok-Schneemannkarte- iba za 3 eurá na deň.

Hochkar ponúka zážitkovú zjazdovku Snowtrail Route99 s nádhernou panorámou a na svoje si prídu i freerideri vo Freeride Arene, jedninej v Dolnom Rakúsku. Lackenhof am Ötscher je oblúbené stredisko predovšetkým rodinami s deťmi, nachádza sa tu pre najmenších zábavný Sunny Kids Park s novým čarovným kobercom.

Množstvo sprievodných podujatí nájdete na www.hochkar.atwww.oetscher.at

Foto (C) alexkaiser.at

Foto (C) Peter Faschingleitner

 

Fotografia na titulke: Foto (C) iStock

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej