ONLINE MAGAZIN

Svetový biatlon opäť doma

Horehronie v týchto dňoch žije Majstrovstvami sveta juniorov a mládeže v biatlone. Národné biatlonové centrum teraz patrí športovcom zo 42 krajín spolu so svojimi tímami a ich fan klubmi. Nechýbajú však ani návštevníci z blízkeho či vzdialenejšieho okolia, ktorých do Osrblia prilákala aj biatlonová FANZÓNA.

Majstrovstvá sveta mládeže a juniorov v biatlone boli zahájené v sobotu 26. januára na otváracom ceremoniáli v Brezne. Odvtedy sa každý deň naši športovci usilujú o majstrovské medailové umiestnenie. Okrem príležitosti zažiť atmosféru burcujúceho davu na tribúne či pri trati, sa môžete po prvýkrát tešiť aj na fanzónu, v ktorej to žije každým dňom viac a viac. Banskobystrický samosprávny kraj je jedným z partnerov tohtoročných majstrovstiev sveta, „Som veľmi rád, že sme súčasťou podujatia svetového formátu a podporili sme mladé talenty.
Teší ma, že fanzóna, ktorú sme pre návštevníkov aj športovcov pripravili spoločne s oblastnými organizáciami cestovného ruchu Horehronie a Stredné Slovensko ponúka priestor pre zábavu či oddych a za posledné tri dni ju navštívilo viac ako 2000 nadšencov biatlonu z celého sveta.

Všetci títo návštevníci videli krásu našich hôr a zažili miestnu pohostinnosť.
Verím, že aj vďaka tomu sa k nám budú radi vracať na výlety a dovolenky. To znamená rozvoj cestovného ruchu a regionálnej ekonomiky. Takéto veľké a lákavé podujatia a prezentácia kraja na nich sú práve preto tak dôležité“, povedal Ján Lunter, predseda BBSK.
Zabavia sa všetky vekové kategórie.
Laserová strelnica s bežeckým trenažérom, fotostena s ambasádorskou Nasťou Kuzminou alebo s biatlonovým areálom v pozadí, súťaž v online hre Biathlon mánia. Nechýba fanúšikovské maľovanie na tvár či pohodlné tuli vaky s výhľadom na napínavé preteky.
Dynamická hudba a skvelý moderátor sa postarajú o poriadnu zábavu, dobrú náladu a to správne fandenie. Streda 30. januára sa bude niesť v znamení dvoch zimných športov. Biatlonu a hokeja. Do Osrblia prídu naši majstrovskí hokejisti, a to zlatý majster sveta Richard Lintner a bronzový Richard Zedník.

Obaja sa predstavia svojim fanúšikom už tento víkend (2.-3. februára) v Banskej Bystici na Winter Classic games 2019. Svojim príchodom do Osrblia sa rozhodli podporiť a povzbudiť našich juniorských reprezentantov v biatlone, lebo oni najlepšie vedia čo je to majstrovský adrenalín.
Z Osrblia si okrem športového zážitku, dobrej nálady odnesiete remeselné výrobky z regiónu či ochutnáte regionálne špeciality z Mliečnej farmy zo Slovenskej Lupči. Počas víkendu nebudú chýbať dobroty Salaša Zbojská.
V sobotu 2. februára sa budú fanzónou ozývať ľudové nástroje od ĽH Heľpa.
Vyvrcholenie svetového podujatia príde v nedeľu 3. februára spolu s bubnovou show BATIDA a speváckym vystúpením Martina Vetráka.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej