ONLINE MAGAZIN

NOVINKA V KITZBÜHLSKÝCH ALPÁCH

Elektronický guide pre vaše lyže! Všetko funguje cez google maps.

 Absolútna novinka! Prišli s ňou v rakúske  regióne Kitzbúhlských Álp…Od decembra je tento elektronický sprievodca schopný ukázať vám zjazdovky, doslova sprevádzať vás po regióne. Oblsuhuje sa ľahko so smart telefónom a aplikácia je zdarma.  Jednoducho si zvolíte štart a už máte v ponuke tie najlepšie trate: a to pre pohodových lyžarov, rýchlych lyžiarov, adrenalínových lyžiarov alebo aj pre tých, ktorí si želajú lyžovať len pol dňa.
Jeden „klik“ stačí na to, že sa vám na dispeji zjaví  akési lyžiarske safari – modro, červeno, či čierno označené zjazdovky, tak ako aj približná dĺžka, teda za ako dlho ju zdoláte. Hostia  teda jednoducho bez toho aby študovali papierové mapy prídu do cieľa tak, ako si to želajú. Vďaka tomuto nástroju je oblasť Kitzbühlských Álp so svojimi tisicimi kilometrami zjazdoviek, prvým regiónom v Rakúsku, ktorý takúto technickú vymoženosť ponúka.

Ako povedala pani z marketingu turistickej organizácie Kitzbüheler Alpen, pani Katharina Szücs, že nejestvuje ešte porovnateľná aplikácia, ktorá by bola akousi „zimnou aplikáciou google máp“. V tejto 1. Fáze, od tohto víkendu, môžu hostia používať aplikáciu ako jednoduchú navigáciu pre najoptimálnejšiu trasu v množstve zjazdoviek.
A samozrejme už doma sa virtuálne „naladiť“  vybrať si z možností zjazdoviek. Cez zreteľnú  a jasnú  3D zimnú mapu, si  trasu môžete zväčšiť, priblížiť – zoomovať, získate predstavu aj o veľkosti trás a vzdialenosti.

No to nie je ešte všetko.
Fáza 2 integruje akýsi poriadok v systéme – vidíte, kde sa vo vašom  osobnom safari nachádzate, a tak si môžete trasu spontánne preplánovať: jednoducho na displeji vášho telefónu trasu natiahnuť na „medzi cieľ,“ vtedy sa už zaktualizujú dáta  a sú vám k dispozícii. „Je to dosť dobrá vec“, hovorí pani Katharina Szücs, pretože možno ste si naplánovali v ten deň lyžovať viac alebo ste unavení alebo ste sa jednoducho dobre cítili na chate na zjazdovke a  zdržali ste sa viac ako ste rátali“ . Mottom je „uľahčiť orientovanie sa“.

 www.ski-safari.at, www.kitzalps.com/skisafari

Ďalšie inforácie pre médiá: Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Dorfstraße 11, A-6365 Kirchberg in Tirol, Tel.: +43 57507, marketing@kamkam.eu alebo priamo na info@kitzalps.com

Foto na titulke: © Mirja Geh

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej