ONLINE MAGAZIN

HODINKY TIMBERLAND – americký sen

Hodinky Timberland patria do portfólia produktov rovnomennej značky.

Jej príbeh je žiarivým príkladom sna, aký dokáže splniť iba Amerika. Všetko sa začalo v roku 1918, keď v jednom bostonskom v závode na výrobu topánok stážoval budúci zakladateľ firmy Timberland Nathan Swartz.

Z krajčírskeho učňa sa v priebehu rokov postupne vypracoval na spolumajiteľa a neskôr majiteľa spoločnosti The Abington Shoe Company.
Najvýznamnejší míľnik značky je spojený s rokom 1960.
Nathan Swartz a jeho synovia vtedy predstavili inovatívnu technológiu vstrekovanej impregnácie, ktorá zaisťovala nepremokavosť obuvi. O čosi neskôr, v roku 1973, uviedli na trh nepremokavú koženú topánku s označením Timberland. Na základe popularity a zľudovenia jej názvu, sa následne rodinná firma premenovala na The Timberland Company. V 80. rokoch, po etablovaní sa v Európe, sa značka začala uberať smerom, ktorý viac než kedykoľvek predtým reflektoval životný štýl ľudí v mestách.

Do portfólia pribudlo dámske oblečenie, obuv pre deti a v priebehu 90. rokov na scénu nastúpili náramkové hodinky. Pre modely Timberland sú charakteristické hodnoty, vďaka ktorým zaznamenal ich výrobca svoje najväčšie úspechy. Sú to predovšetkým univerzálnosť, trvanlivosť a funkčnosť. Podobne ako slávne topánky Timberland, aj hodinky sú schopné nájsť si uplatnenie v členitom horskom teréne aj v rušných uliciach veľkomiest.
Nie sú to iba technické vlastnosti, medzi ktoré počítame hlavne plaveckú vodeodolnosť 100M/10 ATM, mohutné oceľové púzdra a tvrdené minerálne sklíčka, čím sa hodinky Timberland približujú ikonickej obuvi. Rovnakú DNA je možné spozorovať aj v dizajne, ekologických materiáloch a farbách.
Prím hrajú zemité tóny, na kožených remienkoch predovšetkým odtiene hnedej a pieskovej farby. Spätosť s prírodou dávajú modely Timberland najavo tiež častým zakomponovaním loga značky v tvare košatého stromu do podkladu ciferníkov. Funkčnosť hodiniek Timberland vychádza z kvalitných japonských quartz strojčekov.

V ponuke sú modely s tromi ručičkami, tromi ručičkami a dátumovkou a chýbať nesmú ani kusy s multifunkčným dátumom či užitočným chronografom. Aj ich zásluhou sú hodinky Timberland pripravené uspokojiť potreby náročných spotrebiteľov, ktorí si potrpia na kvalitu a prvotriedny štýl.

Text: https://www.hodinky.sk

Viac z ponuky nájdete aj na stránke: http://www.timberland-watch.sk/

Alebo aj na stránke:

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej
Náš tip Nezaradené Osobnosti Lines

Spomienka na JFK

60. výročie úmrtia prezidenta Kennedyho V novembri odvysiela televízna stanica Viasat History sériu dokumentov pri príležitosti 60. výročia jedného z najšokujúcejších a dejiny určujúcich momentov 20. storočia, atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho. Počas dvoch nedieľ (19. a 26. novembra) predstaví Viasat History tri nové dokumenty, ktoré odhalia nové skutočnosti z osudného dňa 22. novembra, ktorý otriasol […]

Čítať ďalej
Cestovanie Film Náš tip Nezaradené Príroda Radíme Vám

Putovanie krajinou Dolného Rakúska zážitkovými vlakmi spoločnosti Niederösterreich Bahnen

Vitajte v Puchbergu pod horou Schneeberg Naša turisticko – novinárska skupina sa tentokrát rozhodla svoj turistický trip po spolkovej krajine Dolné Rakúsku, začať v malebnom mestečku Puchberg am Schneeberg. Puchberg am Schneeberg sa nachádza 80 km južne od Viedne v romantickom, údolí, na úpätí 2 076 m vysokého Schneebergu a je rajom pre milovníkov hôr a […]

Čítať ďalej