ONLINE MAGAZIN

Axis pokračuje v inováciách a uvádza dve rohové kamery pre špecifický účel

Spoločnosť Axis Communications naďalej vychádza v ústrety potrebám zákazníkov a oznamuje dva modely špeciálnych kamier určených na inštalácie do rohov, ktoré majú konštrukčné prvky navrhnuté s ohľadom na úzko vymedzené inštalácie. Sieťová kamera AXIS P9106-V Brushed Steel je ideálnym spojením s dizajnom interiéru výťahov, zatiaľ čo AXIS P9106-V White je kamera s ochranou proti zraneniu (s označením anti-ligature), ktorá nájde uplatnenie okrem iného aj v zdravotníctve. Kamery s rozlíšením 3 MP sú špeciálne navrhnuté pre optimálny záber z rohu do rohu. Môžu pokryť až 130° horizontálne a 95° vertikálne bez tzv. „mŕtvych uhlov“.

„Pri výbere kamier na špecifické účely, ako je video monitorovanie výťahov, vyšetrovacích miestností a psychiatrických oddelení, sa naši klienti stretávajú s výzvami a potrebami, pre ktoré sú štandardné produkty dostupné na trhu nedostatočné,“ povedal Michael Chen, globálny produktový riaditeľ spoločnosti Axis Communications. „Vďaka našej silnej partnerskej sieti v celosvetovom meradle sme schopní úzko spolupracovať so systémovými integrátormi a koncovými používateľmi a zabezpečiť, že návrhy nových kamier budú skutočne užitočné a prekonajú očakávania v oblasti estetiky, použiteľnosti aj odolnosti. Neustále inovujeme produkty s ohľadom na dlhodobé využitie. Sme hrdí na to, že môžeme predstaviť dve nové špeciálne kamery, ktoré pomôžu klientom využiť naše technológie aj v nových priemyselných odvetviach..

Biely model kamery AXIS P9106-V je navrhnutý tak, aby eliminoval šancu, že zraniteľné osoby, ako sú osoby v psychiatrickej starostlivosti alebo osoby zadržané políciou, použijú zariadenie k sebapoškodeniu. Audio prenos po sieti je možné zabezpečiť doplnením kamery o externý modul AXIS T6112 s rozhraním pre audio komunikáciu a riadenie vstupov a výstupov (I/O) s technológiou portcast. Vďaka tomu môže kamera tiež zaznamenávať dialóg, napríklad pri inštaláciách v policajných vyšetrovacích miestnostiach. Okrem toho možno kameru ľahko natrieť inou farbou, aby zodpovedala akémukoľvek prostrediu a nijako nerušila alebo nedráždila zraniteľné osoby. Pokiaľ dôjde k zašpineniu kamery, jej čelné sklo je odolné proti oteru a chemikáliám, ľahko sa čistí s pomocou čistiacich prostriedkov alebo prostého odstraňovača graffiti.

Model z leštenej ocele je navrhnutý tak, aby sa hodil k elegantným výťahovým kabínam, napríklad v luxusných budovách v komerčnom prostredí. Kamera nemá žiadne viditeľné skrutky a zaujme štýlovým dizajnom. Ak sa kamera znečistí alebo sa stane terčom vandalizmu, trvanlivé čelné sklo možno opäť ľahko vyčistiť alebo vymeniť podobne ako v prípade bieleho modelu.

Michael dodáva: „Zvlášť v prípade výťahov zákazníci vyjadrili potrebu zjednodušiť prístup ku kamere, aby pri údržbe technik nemusel vstupovať do výťahovej šachty. Navrhli sme preto, aby bola kamera plne prístupná zvnútra výťahu, čo znižuje čas a náklady na servis. Zároveň je kamera kompaktná a diskrétna, aby ladila s elegantným prostredím.“

Nové rohové kamery možno ľahko inštalovať vďaka inovatívnemu montážnemu tesneniu. Dodávajú sa navyše vopred zaostrené a pomáhajú tak technikom rýchlo a správne dokončiť inštaláciu, čo znižuje náklady.

Oba modely majú krytie IK10 a IP66 pre ochranu proti nárazu, nečistotám a prieniku vody. Tieto odolné kamery umožňujú mnoho spôsobov pripojenia zodpovedajúce špecifickému prostrediu inštalácií. Vybrať sa dá medzi napájaním PoE, PoE cez koaxiálny kábel a PoE cez dvojlinkový kábel (konektivitu musí zabezpečiť ďalšie zariadenie). Posledný z variantov je bežná napríklad pre pohyblivú kabeláž vo výťahových šachtách.

Kamery budú k dispozícii v štvrtom štvrťroku za odporúčané maloobchodné ceny 649 USD za sieťovú kameru AXIS P9106-V Brushed Steel a 599 USD v prípade modelu AXIS P9106-V White.

Mohlo by vás zaujímať:

Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Technika Technológie

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili  Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Technika

Od železníc smrti až po guľové vlaky

Od svojho rozmachu v 19. storočí je železnica najvýznamnejším stelesnením moderných technických výdobytkov ako aj jedným z najdôležitejších dopravných prostriedkov. Pomocou železničných tratí sme schopní zdolávať hory, prekonávať obrovské vodné plochy a kliesniť si cestu divočinou. Aby sme sa však  k tomu dopracovali, museli výrobcovia a konštruktéri dosiahnuť fantastické výkony, ale aj vykonať bezohľadné rozhodnutia. Príbehy železníc […]

Čítať ďalej