ONLINE MAGAZIN

Dizajnový systém Deco

Dizajnový systém Deco vytvorí dokonalú domácu bezdrôtovú sieť

Žijeme vo svete digitálnych technológií, ktoré sa stali bežnou súčasťou nášho života. O to viac kladieme dôraz na všade prítomnosť a rýchlosť bezdrôtového pripojenia. Rozvoj moderných digitálnych služieb a on-line pripojovania stále väčšieho počtu osobných zariadení a rôznych spotrebičov, snímačov a ovládačov od pivnice po podkrovie vyžaduje dostatočne výkonnú a stabilnú domácu počítačovú sieť. Zvlášť v budovách so železobetónovými konštrukciami, členitými priestormi alebo silnými tehlovými stenami je problém spoľahlivé pokrytie zaistiť. Bezdrôtový systém Deco od spoločnosti TP-Link založený na najnovších Wi-Fi štandardoch a modernej sieťovej technológii typu mesh dokáže taký problém vyriešiť. Špičková technika sa navyše skrýva v skutočne dizajnovom kúsku.

 

Hlási sa meshová sieť

Až doteraz sa nedostatočné pokrytie signálom riešilo buď navýšením výkonu bezdrôtového routeru (teda kúpou výkonnejšieho zariadenia), zapojením opakovačov signálu alebo extenderov (za cenu určitého zníženia rýchlosti pripojenia) alebo inštaláciou prístupových bodov (ktoré vyžadujú káblové spojenie s routerom). V každom prípade sa jednalo o obyčajný kompromis s funkčnými obmedzeniami, napríklad nutnosťou opätovného – hoci automatického – prihlasovania koncového zariadenia (a teda výpadku pripojenia) pri prechode z jednej zóny pokrytia do druhej.

Dnes sa k slovu dostávajú bezdrôtové siete typu mesh, ktoré dokážu s minimálnymi prostriedkami skutočne celoplošne pokryť domácnosť od strechy po suterén bez hluchých miest a s možnosťou pohybu po celom priestore úplne bez prerušenia spojenia. Taký Wi-Fi systém pozostáva z hlavného routeru pripojeného k modemu a niekoľkých ďalších jednotiek, ktoré komunikujú s routerom aj sami medzi sebou. Pripojené koncové zariadenia, napr. mobilné telefóny alebo tablety, si Wi-Fi jednotky medzi sebou transparentne predávajú podľa toho, ktorá dokáže práve poskytnúť kvalitnejšie a rýchlejšie pripojenie.

Moderná domáca „decorácia“

Práve takým Wi-Fi systémom založeným na sieťovej topológii typu mesh je Deco od spoločnosti TP-Link, ktorá názorne ukazuje, ako je možné skĺbiť dizajnovú estetiku so špičkovými funkciami pre moderné domácnosti. Systém Deco dokáže zaistiť skutočne celoplošné pokrytie jednotným signálom vďaka trom samostatným jednotkám, ktoré poskytnú pripojenie s rýchlosťou až 1300 Mbit/s. Výhodou je možnosť voľného prechádzania medzi jednotlivými zónami bez prerušenia signálu, ako pri dátovom pripojení k mobilnej sieti. Vďaka tomu môžete napríklad poslúchať hudbu z internetu alebo domáceho sieťového úložiska alebo telefonovať cez mobilné aplikácie, a pritom sa pohybovať po dome bez toho, aby ste zaznamenali jediný výpadok.

S úvodným rozmiestením jednotiek systému Deco tak, aby sieť na každom mieste poskytovala maximálny možný výkon s najvyššou dosiahnuteľnou rýchlosťou a spoľahlivosťou, pomáha mobilná aplikácia Deco. Ta slúži tiež k nastaveniu a ovládaniu všetkých ostatných funkcií systému, vrátane možností ručne nastavovať jednotlivým koncovým zariadeniam vyššiu či nižšiu prioritu pripojenia a prenosovú rýchlosť. Môžete tak napríklad dať najvyššiu prioritu služobnému notebooku pre pracovné videokonferencie a potlačiť ostatné zariadenia alebo napríklad zaistiť najrýchlejšie a nerušené pripojenie hernej konzole, kde hráte náročné on-line hry.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej