ONLINE MAGAZIN

Nezabudnuteľný dobrodružný víkend na kopci Schneeberg

Zažite počas októbrového víkendu východ slnka na hore Schneeberg (2076 m). Jedinečný výlet s certifikovanými horskými sprievodcami na najvyššiu horu Dolného Rakúska. Najznámejší horský sprievodca Peter Groß vám so svojim tímom pripraví dobrodružné zážitky a všestrannú starostlivosť. 

Schneeberg s tými najlepšími
Výlet je určený pre športových turistov a milovníkov horolezectva alebo všetkých, ktorí sa nimi chcú stať. Hostia, ktorí hľadajú niečo nové, chcú pocítiť silu dobrodružstva a pritom mať istotu bezpečia v každej situácii pod vedením skúseného tímu. Túra štartuje odchodom z hotela do oblasti Losenheim skoro ráno o 5.00 hod. Počas svitania začína výstup cez Novembergrat až k chate Damböckhaus, trasa pokračuje ďalej cez Klosterwappen až k chate Fischerhütte. Končí zostupom cez Schneidergraben a prepravou späť do hotela. Výstup na vrchol má 1 220 výškových metrov/zostup 1 320 výškových metrov, pričom prejdete vzdialenosť 14 km a celá túra trvá približne 8 hodín.

©Niederösterreich Werbung/ Andreas Jakwerth

Prvotriedny servis a bezpečnosť
Počas výletu je zabezpečený skvelý zákaznícky servis. Môžete sa tešiť na dych berúce scenérie, lesy, lúky, ale aj pokojné ticho rána či pôsobivo krásny výhľad z horského hrebeňa. Na úvod sa zoznámite s certifikovaným horským sprievodcom Petrom Großom, ktorý pozná Schneeberg ako málokto. Pokyny na túru dostanete pri nápoji podávanom pri krbe v hoteli Schneeberghof. Na druhý deň ráno vás turistický minibus odvezie na začiatočný bod túry za východom slnka do oblasti Losenheim, kde začína výstup na horu Schneeberg. Túra začína mierne a končí vzostupom po skalách. Pre hladných športovcov je k dispozícii i chutný olovrant a večera. V nedeľu ráno sa ponoríte do sveta lezenia – vyskúšate si lezeckú stenu vrátane zapožičania vybavenia a odborného poradenstva s podporou lezeckých sprievodcov.

(c) Niederösterreich Werbung/ Andreas Jakwerth

(c) Niederösterreich Werbung/ Andreas Jakwerth

Samozrejmosťou sú olovrant, neskorý check out (do 19:00 hod.) a vstup do wellness zóny, k bazénu a saunového sveta počas všetkých troch dní.

Komunikácia prebieha v anglickom alebo nemeckom jazyku. Na výber sú dva októbrové termíny: 5. – 7. 10. 2018 a 12. – 14. 10. 2018. a cena začína od 212,60 € v závislosti od typu ubytovania.

Všetky informácie nájdete na webe: https://www.dolne-rakusko.info/o-schneeberg-s-tymi-najlepsimi

Foto na titulke: (c) Wiener Alpen / Franz Zwickl

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej