ONLINE MAGAZIN

HOTEL GRANIT TATRANSKÉ ZRUBY – klimatické kúpele

Hotel Granit Tatranské Zruby – klimatické kúpele, patrí do hotelovej siete spoločnosti HOREZZA, a.s. a nachádza sa priamo vo Vysokých Tatrách, v časti Tatranské Zruby, neďaleko Starého či Nového Smokovca. Hotel Granit Tatranské Zruby – klimatické kúpele sa nachádza na úpätí Slavkovského štítu v nadomorskej výške 1000 m n. m. na území Tatranské národného parku. Zruby sú pokojným zázemím rušného Smokovca a výborným východiskovým bodom pre turistiku v centrálnej časti Vysokých Tatier.

Klimatické kúpele vo Vysokých Tatrách spĺňajú všetky predpoklady pre úspešnú a pokojnú klimatickú liečbu. Hotel disponuje ubytovacou, stravovacou aj vysokošpecializovanou zdravotnou časťou. V rámci ubytovacej časti sú v ponuke jedno, dvoj, trojlôžkové i štvorlôžkové izby, všetky zodpovedajúce štandardom trojhviezdičkových hotelových zariadení. Taktiež je možnosť svoj pobyt stráviť aj v štyroch priestranných apartmánoch.

Hotel ponúka výhľady na Poprad, ale aj na neďaleké horské štíty. Všetky izby sú vybavené vlastným sociálnym zariadením, TV SAT, chladničkou a samozrejmosťou je aj WiFi pripojenie dostupné v celom hoteli bezplatne. Stravovanie je zabezpečené v hotelovej jedálni, ktorá sa nachádza na prízemí hotela. Raňajky sú podávané fromou bufetu a sú v cene ubytovania.

Obedy sú formou výberom z dvoch až troch jedál a večere sú podávané formou bohatých bufetových stolov so širokým výberom šalátov. Súčasťou hotela je moderná priestranná vstupná hala s recepciou a Lobby Barom, kde si hostia môžu dožičiť príjemné posedenie pri studených i teplých nealkoholických aj alkoholických nápojoch. V Lobby Bare sú podávané dezerty a drobné pochutiny z aktuálnej ponuky hotela.

Súčasťou vstupnej haly, Lobby Baru a recepcie, je aj menšia knižnica, privátny salónik aj krb. Hneď vedľa recepcie, ktorá má stálu 24hodinovú službu, sa nachádza priestranný detský kútik, s originálnymi nástennými maľbami obľúbených rozprávkových postavičiek, s hračkami, miestom na kreslenie, aj TV, kde si najmenší hostia môžu pozrieť obľúbenú rozprávku. Pre väčšie deti, ako aj pre dospelých, hotel ponúka možnosť stráviť chvíľu hrou v modernej Gameroom, kde sú pre hostí prichystané šípky, X-box aj AirHockey. V hoteli sa tiež nachádza miestnosť s biliardom, posilňovňa, či stolný tenis, vďaka ktorým o športové ani zábavné aktivity nie je v Tatranských Zruboch núdza.

Keďže ide o klimatické kúpele, hotel ponúka svojim hosťom klimatickú liečbu na profesionálnej úrovni, s odborným tímom zdravotníckeho personálu. Zdravotnícky úsek ponúka množstvo procedúr, ako napríklad perličkový kúpeľ, kanadskú vaňu, škótske streky, inhalácie, oxygenoterapiu, plynové injekcie, diadynamické prúdy, TENS, bioptron, rašelinové zábaly, bánkovanie a mnohé ďalšie. Športovci si dokonca môžu dopriať starostlivosť o svoje končatiny, šľachy, svaly a kĺby moderným tejpovaním. V ponuke sú aj viaceré druhy masáží a jednou z regeneračných procedúr je aj pobyt v saune.

Hotel Granit Tatranské Zruby – klimatické kúpele ponúka svojim klientom možnosť využitia niekoľkých spoločenských miestností, ktoré sú zväčša používané na konferencie a rôzne firemné meetingy, či Silvestrovské zábavy. Leto aj zima majú v Tatrách svoju jedinečnú atmosféru. Veľkou výhodou tohto hotela je dostupnosť do okolitých obcí a miest vo Vysokých Tatrách. Priamo pred hotelom sa nachádza zástavka tatranskej električky, ktorou sa hostia vedia jednoducho dopraviť do Starého i Nového Smokovca, ale aj do Lomnice, či Popradu, Novej, či Tatranskej Polianky, ale aj k Štrbskému plesu. Práve pre svoju polohu, je hotel vyhľadávaný nielen rekreantami, rodinami s deťmi, či kúpeľnými hosťami, ale aj aktívnymi turistami, ktorí sa ľahko pešo dostanú na Hrebienok, k Sliezskemu domu, ba dokonca aj na Kriváň.

Vysoké Tatry vyhľadáva aj mnoho cyklistov, a preto sú pre hostí v ponuke na zapožičanie horské bicykle. Počas zimy si pochvaľujú dobrú dostupnosť do a z hotela aj lyžiari, skialpinisti a bežkári, ktorí sa rozhodnú využiť služby lyžiarského strediska či už v Lomnici, na Solisku, Lopušnej, Lučivnej, alebo s deťmi na neďalekej Jakubkovej lúke. Dokonca v zimnom období je pre hostí k dispozícii pravidelná linka skibusu priamo spred hotela až do Tatranskej Lomnice.

Komfort hostí je dôležitý, a preto hotel ponúka možnosť zakúpenia si skipassov, ako aj lístkov na tatranskú električku, priamo na recepcii, kde sú k dispozícii aj mnohé mapy a potrebné informácie o okolitých atrakciách. Jednou z atrakcií, vyhľadávanou hotelovými hosťami Hotela Granit Tatranské Zruby, je návšteva neďalekého aquaparku v meste Poprad. Rovnako stojí za navštívenie aj mesto Kežmarok, Spišská Nová Ves a historické centrum mesta Levoča. Obľúbeným výletom je aj prehliadka Spišského hradu, ku ktorému cesta autom trvá približne hodinu, avšak výhľady na okolité krásy Slovenska stoja za to.

Ak sa rozhodnete v najbližšom období navštíviť Vysoké Tatry a ubytovať sa v Hoteli Granit Tatranské Zruby – klimatické kúpele, rozhodne si nezabudnite kúpiť na recepcii hotela ako suvenír jedinečnú miniatúru Tatranského čaju, ktorý je slovenským výrobkom, s logom hotela. Kto pozná Tatry vie, že dovolenku na Slovensku neoľutuje!

https://granitzruby.sk/

Viacej informácií nájdete aj tu:

https://granithotels.sk/nase-hotely/tatranske-zruby/

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej