ONLINE MAGAZIN

Do Rakúska so Slovak Lines: Letná autobusová linka premáva až do septembra

Špeciálnu letnú linku do Rakúska bude dopravca Slovak Lines tento rok prevádzkovať až do polovice septembra. Reaguje tak na veľký záujem cestujúcich v letných mesiacoch. Za nákupmi či oddychom si môžete zájsť autobusom až do polovice septembra každý piatok, sobotu a nedeľu. Ďalšou novinkou je komfortný nákup lístkov cez mobilnú aplikáciu.

 Ku krásnym plážam Neziderského jazera (Neusiedler See) či na nákupy svetových značiek v Parndorfe sa z Bratislavy dopravíte za menej než hodinu. Letná linka overeného slovenského dopravcu Slovak Lines premáva trikrát denne – v piatok, sobotu a nedeľu až do 16. septembra.

Nástupným bodom je autobusová stanica Nivy (nástupište č. 4) alebo Einsteinova ulica v Bratislave. Zo stanice Nivy môžete vyraziť vždy ráno o 8:00 hod., poobede o 13:00 hod. a večer o 18:00 hod. Na Einsteinovej ulici zastavuje autobus o 5 minút neskôr.

Prvou zastávkou je outletové nákupné stredisko Parndorf. Ak preferujete nákupy, vybrať si môžete z ponuky viac ako 160 dizajnérskych módnych značiek. Letná linka pokračuje ďalšou zástavkou v rakúskom meste Neusiedl am See, Seebad. Oddych pri Neziderskom jazere si môžete spestriť kvalitnou gastronómiou, prechádzkami, kúpaním či prenájmom bicyklov, člnov, vodných bicyklov alebo paddleboardov.

Neziderské jazero bolo ako najväčšia vodná plocha v Rakúsku zapísané medzi lokality Svetového dedičstva UNESCO. Na jeho severnom okraji leží mestečko Neusiedl am See patriace k rakúskej spolkovej krajine Burgenland.

„Najvýchodnejšia  spolková krajina Rakúska láka s 300 slnečnými dňami a pestrou ponukou výletných cieľov pre celú rodinu. Burgenland patrí k najpriateľskejším regiónom vo vzťahu k deťom  a je ideálnym tipom na vašu rodinnú dovolenku,“ opisuje Borbála Mercz z Rakúskej národnej turistickej kancelárie.

Rýchlo a pohodlne s novou aplikáciou

Cestovné lístky si môžete komfortne zakúpiť využitím novej mobilnej aplikácie Slovak Lines, dostupnej prostredníctvom Google Play Store aj App Store – Apple. Po jej stiahnutí sa stačí zaregistrovať a uložiť platobnú kartu. Lístok na letnú linku, alebo na jeden z 20 spojov denne do Viedne, si následne kúpite na tri kliky. Digitálny cestovný doklad nemusíte tlačiť, stačí ho ukázať vodičovi na displeji telefónu.

„Nová mobilná aplikácia Slovak Lines vznikla s dôrazom na jednoduchosť, rýchlosť a intuitívnosť. Práve tieto vlastnosti používatelia najviac preferujú. Ukázali to naše interné prieskumy, zamerané na cestujúcich, ktorí pravidelne využívajú linku dopravcu Slovak Lines do centra Viedne a na letisko Schwechat,“ vysvetlil generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

K dispozícii sú naďalej aj ďalšie spôsoby nákupu cestovných lístkov na letnú linku: cez webovú stránku slovaklines.sk, priamo v pokladni na bratislavskej stanici Nivy a v sieti predajných miest Slovak Lines v Bratislave. Samozrejmosťou je aj nákup cestovných lístkov u vodiča autobusu priamo pri nástupe na letnú linku. Obojsmerný cestovný lístok pre dospelú osobu stojí 10 eur, dieťa do 15 rokov cestuje iba za 5 eur. Mládež od 15 do 26 rokov má spiatočný lístok za 9 eur.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej