ONLINE MAGAZIN

Hotel Granit Zemplínska šírava

Hotel Granit Zemplínska šírava, patrí do hotelovej siete spoločnosti HOREZZA, a.s. a je situovaný na východe Slovenska, v obci Kaluža, 13km od mesta Michalovce. Nachádza sa v bezprostrednej blízkosti vodnej plochy, ktorá ponúka návštevníkom bohaté vyžitie a okrem iného hotel ponúka nádherné výhľady na okolitú prírodnú scenériu, ktorá pripomína prímorské destinácie. Hotel Granit Zemplínska šírava, je aktuálne letnou sezónnou prevádzkou, dostupnou pre klientov od 01.06. do 30.09.

V minulosti bola vodná nádrž, Zemplínska šírava, tiež označovaná za „slovenské more“, ktoré každoročne navštevovali turisti zo Slovenska i zahraničia. Inak tomu nie je ani dnes, kedy sa Zemplínska šírava opätovne zapĺňa domácou i zahraničnou klientelou.

Zemplínska šírava, v minulosti nazývaná aj Podvihorlatská sĺňava, je vodná nádrž v povodí Bodrogu a je druhou najväčšou vodnou priehradnou nádržou na Slovensku. Ide o turistickú destináciu so siedmymi rekreačnými oblasťami, ktoré sú prevádzkované najmä počas letných mesiacov.

Hotel Granit Zemplínska šírava ponúka kapacitu približne 206 lôžok, pričom všetky izby spĺňajú štandardy trojhviezdičkového hotela. V ponuke sú jedno, dvoj i trojlôžkové izby a sa hotel pýši aj tromi luxusnými modernými apartmánmi. Apartmány v Hoteli Granit Zemplínska šírava sú rozdelené na Zlatý, Strieborný a Bronzový. Každá z izieb a apartmánov má vlastný balkón s výhľadom na rozsiahlu vodnú plochu a okolie. Izby sú vybavené vlastným sociálnym zariadením, TV SAT, chladničkou a WiFi pripojenie je samozrejmosťou v celom hoteli bezplatne.

Hotel Granit Zemplínska šírava, je hotelom, ktorý je otvorený aj pre psíčkarov, pretože domáci miláčikovia klientov sú vítaní. Hostia si tak nemusia robiť starosti, kam umiestniť počas pobytu svojho psa alebo mačku, pretože si ich môžu vziať na pobyt so sebou.

Okrem priestranných izieb, hotel poskytuje aj stravovacie služby v hotelovej jedálni, ktorá sa nachádza na prvom poschodí. Podávané sú hosťom raňajky formou bufetových stolov, ktoré sú zahrnuté v cene ubytovania. Taktiež sú k dispozícii aj obedy a večere, výberom z dvoch jedál a studené balíčky. Špeciálne stravovacie požiadavky hostí nie sú  pre personál kuchyne žiadnym problémom, pretože dokáže na žiadosť klienta prichystať aj vegetariánsku alebo vegánsku, či bezlepkovú stravu.

Súčasťou hotela je aj posilňovňa, detský kútik a niekoľko konferenčných miestností, ktoré môžu slúžiť ako meetingové miestnosti pre väčšie, či menšie podujatia a firemné akcie, tábory alebo školské, či športové výlety. Hotel dokonca ponúka návštevníkom aj druhú vonkajšiu terasu priamo za recepciou, odkiaľ majú klienti nielen výborný výhľad na šíravu, ale aj možnosť zorganizovať si či už rodinné, alebo firemné grilovačky, priamo pod holým nebom.

Pre ubytovaných, ale aj neubytovaných hostí je k dispozícii Lobby Bar, nachádzajúci sa na prízemí vo vstupnej hale, hneď vedľa recepcie, ktorého súčasťou je aj priestranná terasa. V Lobby Bare si hostia môžu vybrať zo širokej ponuky alkoholických a nealkoholických teplých i studených nápojov, dezertov a drobných pochutín z aktuálnej ponuky.

Samozrejmosťou hotela je recepcia s 24-hodinovou stálou službou, ktorá ponúka návštevníkom všetky potrebné informácie tak o pobytoch, ako aj všetkých doplnkových službách.

Taktiež je pre návštevníkov k dispozícii aj úsek vodoliečby, kde sú poskytované procedúry. Z procedúr sú v ponuke napríklad škótske streky, hydromasážny vírivý kúpeľ, teploliečba, rašelinové a parafínové zábaly, svetloliečba, elektroliečba a taktiež sauny. Návštevníci si môžu dopriať vytúžený relax a regeneráciu pri masážach, pod dohľadom skúsených masérov, ale aj pri plávaní, keďže veľkým benefitom tejto hotelovej prevádzky je priestranný 25m dlhý krytý plavecký bazén.

Pre ubytovaných, rovnako ako pre neubytovaných hostí, obľúbujúcich šport a pohyb, sú pripravené aj športoviská a bohatá ponuka športových potrieb, ako tenisové rakety a loptičky, stolný tenis, volejbalové a futbalové lopty, bedmintonové rakety, tenisové ihrisko a multifunkčné ihrisko. Hostia si môžu priamo v hotelovej prevádzke zapožičať nielen bicykle, ale aj čln s pádlami. Neďaleká pláž, ktorá je priamo pod hotelom láka návštevníkov, ktorí si chcú užiť atmosféru podobnú letným prímorským destináciám, pri opaľovaní sa. Okolie Hotela Granit, ako aj celej oblasti Zemplínskej šíravy je ako stvorené na prechádzky i turistiku.

Počas letných mesiacov to na Zemplíne žije rôznymi kultúrnymi a spoločenskými udalosťami priamo pri brehu šíravy pod holým nebom. Obľúbené sú rôzne koncerty, ale aj disko zábavy a väčšie či menšie festivalové zábavy napríklad v neďalekom Kamenci.

Počas leta Zemplínska šírava ponúka vyžitie na vodnej ploche. Okrem neďalekého vodného parku, v ktorom si dokonca hoteloví hostia Hotela Granit môžu uplatniť -20% zľavu na kúpu vstupeniek do vodného areálu, sú to i vodné športy, jachting, ba dokonca aj výhliadkové plavby a pre rybárov s platným rybárskym lístkom je to ideálne miesto aj pre rybárčenie.

Viacej informácií nájdete aj tu:

KONTAKTUJTE NÁS
+421 (0) 56 6492 571
recepcia.zs@granithotels.sk

Príďte do Hotela Granit Zemplínska šírava a zažite aj vy, nezabudnuteľnú dovolenku na Slovensku!

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej