ONLINE MAGAZIN

S horúcimi dňami prichádzajú na Horehronie aj horúce novinky !

Na Horehroní to žije celý rok! Počas horúcich dní sa môžete prevetrať a nadýchať pravého horehronského vzduchu jazdou na špičkovom elektrobicykli. Neokukaným horským terénom Vás prevedie nový cykloportál Horehronia. Letné nedele sa budú niesť v znamení cyklovýletov Horehronským cyklobusom. Štvrtky sa o program postarajú výlety po regióne Tourbusom. V ponuke bude aj novinka tejto sezóny výlet Astrovlakom do Lesníckeho skanzenu v Čiernom Balogu. Horehronie bude vďaka novému Horehronie Card systému ako na dlani už aj online. Letná sezóna nabitá jedinečnými podujatiami!

Horehronie je už niekoľko rokov označované ako Bike & E-bike región.
„Rozvoj cestovného ruchu je pre región veľmi dôležitým a strategickým odvetným a každý rok sa snažíme do regiónu prinášať množstvo noviniek pre návštevníkov a zvýšiť tak jeho atraktívnosť. Postupnými krokmi a investíciami rôzneho rozsahu sa snažíme získať dominantné postavenie v oblasti Slovenského cestovného ruchu.“
povedal JUDr. Tomáš Abel, PhD., člen predstavenstva OOCR REGIÓN HOREHRONIE a primátor mesta Brezno.
Tohtoročnou novinkou je cykloportál http://www.cyklo.horehronie.net/, v ktorom cyklista nájde zoznam požičovní elektrobicyklov, všetky typy e-bikov s fotografiou, technickými špecifikáciami a všetkými informáciami potrebnými nato, aby si klient mohol bicykel objednať online! Región ponúka sieť piatich kvalitných požičovní, tradične medzi ne patria Hotel Partizán****, Hotel Stupka***, mesto Brezno a pribudli aj E-biky pod Kráľovou hoľou a Rental Ride.sk v Podkoniciach. „Ponuku požičovní sme rozšírili aj o služby pre rodiny s deťmi a k bicyklom je k dispozícii možnosť doobjednať si aj detskú sedačku a vydať sa na rodinný výlet krásnym regiónom. Bicykle sú vybavené stojanmi na mobil vďaka čomu si pohodlne stiahnete GPX do mobilnej aplikácie a so sieťou nabíjacích staníc sa môžete vybrať na cyklovýlet aj na miesta, na ktorých ste ešte nikdy predtým neboli.“
povedala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE, Ing. Petra Rizdoňová Hlásniková.

Súčasťou nového portálu http://www.cyklo.horehronie.net/sú aj odporúčané cyklovýlety, kde si cyklista vyberie spomedzi výletov ten, ktorý mu padne do oka či už svojou náročnosťou, terénom alebo prevýšením aj s podrobným technickým popisom sa môže bez obáv vydať na cestu.

Nedeľné organizované cyklovýlety začínajú už 8. júla 2018 a každú nedeľu je pre cyklistov pripravená nová trasa až do 26. augusta 2018. Prihlásiť sa na cyklovýlet bude možné na http://www.cyklo.horehronie.net/, kde nájdete zoznam všetkých výletov aj s krátkymi popisom a reálnymi fotografiami a kalendárom obsadenosti. V ponuke sú výlety z Čertovice, z Heľpy až k vodnej nádrži Čierny Váh, zo Sihly alebo Čierneho Balogu či obľúbeného Salaša Zbojská. Najobľúbenejšou trasou je cyklovýlet na najvyšší cyklobod na Slovensku – Kráľová hoľa. Cyklobus s Horehronie Card premáva zadarmo.

Letné štvrtky plné zážitkov! Od 5. júla 2018 až do 23. augusta 2018 budú prebiehať pravidelné výlety po regióne. Tourbusom na Chopok, výlet na Salaši Zbojská, výlet na Kráľovú hoľu a absolútnou novinkou bude Astrovlak do Lesníckeho skanzenu. Nočné pozorovanie hviezd v Lesníckom skanzene spojené s večernou jazdou historickým vláčikom, astronomická príprava v tradičnej horárni z roku 1865 a pozorovanie nočnej oblohy ďaleko od svetiel mesta je pripravené v termínoch 19.07.2018, 02.08.2018 a 16.08.2018, kedy budú padať perzeidy. Tourbus s Horehronie Card premáva zadarmo. Letné atrakcie už netrpezlivo čakajú na zvedavých návštevníkov v regióne najznámejšia Bystrianska jaskyňa, či hrad v Slovenskej Ľupči je pre nás všetkých jedinečným a nenahraditeľným bohatstvom, ktoré budú počas letných mesiacov júl a august otvorené denne okrem pondelkov. Pre tých, ktorý majú radi adrenalín príjemné osvieženie a nezabudnuteľné dobrodružstvo ponúka región možnosť splaviť rieku Hron.

Horehronie na dlani už online! Nový systém plný výhod a zliav v celom regióne sa stáva dostupnejším. „Návštevníci ale aj obyvatelia regiónu Horehronie si môžu zakúpiť Horehronie Card buď online na www.card.horehronie.net alebo v partnerských zariadeniach alebo v turisticko-informačných kanceláriách za zvýhodnenú cenu. Všetky informácie turista nájde na webe aj so zoznam zliav, službami, ktoré sú s kartou zadarmo alebo aj s mapkou kde je možné zľavy využiť. Systém bude na svoj oficiálny štart pripravený od 1. júla 2018.“, povedala marketingová manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE, Mgr. Kristína Šajgalíková. Leto plné skvelých podujatí! Už 16. až 17. júna 2018 sa bude konať Biketour Horehroním 2018. Sobota bude majstrovská pretože sa budú konať Majstrovstvá Slovenska do vrchu v rekreačnej oblasti Tále spolu s grilovačkou za sprievodu gitarových akordov skupiny Los Babracos a v nedeľu Maratón Tour 66, kde cyklisti zdolajú až 123 km dlhú trať Horehroním so štartom aj cieľom v Brezne. Predvedú sa aj tí najmenší a zmerajú si sily na odrážadlách a bicykloch v mestskom parku v Brezne. Podujatie bude sprevádzané dobrou náladou a hudobným programom v podaní skvelej Soni Kopčanovej so SonytaMusic, detské hudobné centrum.

Horehronie FIT DAY s cyklovýletom a sériou skupinových cvičení ako jumping, relax joga, power joga, pilates, body work, fukčný tréning, detský jumping či jumping tabata tento rok nabral na intenzite a bude sa konať hneď dvakrát. V júli sa víkend plný pohybu bude konať dňa 14. až 15. júla a v taktiež 10. až 11. augusta. August bude veselý. Turistické dni Bystrá, ktoré sa budú konať spolu s oslavami výročia obce 18. augusta. O zábavu sa postarajú zvučné mená a skupiny z ľudovou tvorbou ale aj najznámejšie slovenské kapely. Novinkou bude podujatie Upírska svetlá noc či Národný zraz cykloturistov v Hronci a mnohé ďalšie zaujímavé podujatia. Letnú turistickú sezónu napokon uzatvoria tradične Stredoveké Bomburove slávnosti v Brezne. Všetky informácie o podujatiach nájdete na www.horehronie.net !

„Činnosť oblastnej organizácie cestovného ruchu pociťujeme vďaka spokojnosti našich klientov čoraz intenzívnejšie. Pozitívny vývoj v oblasti cestovného ruchu môžeme vidieť aj na zvýšení vybratej dane v členských obciach o viac ako 12% oproti minulému roku. Nárast počtu ubytovacích zariadení, zvyšovanie možností vyžitia v regióne to všetko priamo nasvedčuje tomu, že cestovný ruch na Horehroní má veľký potenciál“, povedal Ing. Ľuboš Ďurinďák, predseda predstavenstva OOCR REGIÓN HOREHRONIE a generálny riaditeľ Tále Ski, Golf & Hotel Resort***

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej