ONLINE MAGAZIN

V meste Znojmo od dnešného dňa po hradbách.

Kráľovské mesto Znojmo dnes poodhalilo  verejnosti ďalšiu turistickú atrakciu. Novozrekonštruované veže v Južnj priekope hradieb, kde vzinkla nová trasa prehliadok po opevnení – na hradbách, a to so sprievodcom.

„Sme radi, že krásne mesto Znojmo sa od dnes pýši ďalším cieľom, ktorý by isto nemal opomenúť ani jeden turista. Minulý rok bola novinkou expozícia znojemského pivovarníctva, niečo, čo nie je pre mesto  Znojmo také typické a je aj  nečakávané. V  tomto roku zasa Hradné opevnenie. Práve to, je vo veľmi dobrom stave a v Českej republike je ozajstným unikátom“, povedal nadšený pán starosta mesta Znojma,  Jan Grois.

Do konca apríla je prehliadková trasa dostupná len žiakom a študentom znojemských, základných a stredných škôl. Sú tu aj nové expozície v dvoch vežiach, v priekope hradu, na jeho južnej strane. Trasu – prehliadku, znovu otvoria 28. apríla  a sprístupnia ju pre verejnosť až do konca októbra.

V prehliadke sú veže: Strelná, Vlkova veža a nové veže v Južnej priekope hradieb – Psia veža a Prašná, kde kedysi skladovali pušný prach. Pre verejnosť budú prehliadky opevnenia každý deň, v čase o 9.30  a 15.30. hodine. Návštevníci tohto krásneho mesta na rieke Dyje, sa majú teda na čo tešiť.


Zdroj fotografií:
Znojemská beseda

Viacej informácií nájdete aj na:

www.kamkam.eu

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej