ONLINE MAGAZIN

Ocenením SIGNET – Quality Guarantee, sa pýši už aj horský hotel v Javorníkoch

Horský hotel Hájenka*** ponúka na slovensko-českom pohraničí menu plné čerstvého vzduchu, kvalitných služieb a športových aktivít.

Pod hrebeňom Veľkého Javorníka vyrástol Horský hotel Hájenka*** v slovensko-valašskom štýle. Jeho výstavby sa v roku 2004 chopili dvaja nadšenci pre miestnu prírodu, ktorí chceli poskytnúť turistom možnosť kvalitného ubytovania a služieb v česko-slovenskej pohraničnej oblasti Javorníkov v časti Makov – Kasárne.

Na počiatku sedemdesiatych rokov na mieste súčasného hotela stála nenápadná drevená chata, ktorá sa často nevyužívala a v priebehu rokov menila svoj vzhľad aj majiteľov. Až sa nakoniec dostala do rúk ľudí, ktorí to s ňou mysleli vážne a začali na jej mieste budovať poctivý horský hotel ideálny najmä pre ľudí, ktorí majú radi aktívny oddych alebo chcú nachvíľu vypnúť a nenechať sa rušiť ničím iba zvukmi panenskej prírody.

Nie nadarmo ide o horský hotel. Kým sa naň dostanete, čaká vás približne desať kilometrová trasa z obce Makov  vysoko do kopcov na úpätie malebného svahu Veľký Javorník, ktorý je najvyšším vrchom Javorníkov s nadmorskou výškou 1071,5 m n. m. Počas cesty do cieľa máte chuť vyliezť z auta a len tak sa prebehnúť sa okolitou krajinou, ktorá je očarujúce v zime aj v lete. Hostia vyhľadávajú hotel, aby tu našli pokoj.

Prichádzajú sem rodiny s deťmi, páry, ktoré chcú zažiť romantickú dovolenku. Pre firmy je k dispozícii kongresová hala. Hotel ponúka 14 dvojlôžkových izieb s vlastnou kúpeľňou a výhľadom na ihličnaté lesy. V izbách nájdete satelitnú televíziu, WiFi a telefón, kávový stolík alebo minibar. Z každého kúta cítiť charakter hotela. Valaský štýl a útulnosť zintenzívňuje všadeprítomné drevo, masívne trámy na strope, aj vyrezávané dekorácie vytvorené lokálnym rezbárom. Hotel netúži po závoji veľkoleposti. Je praktický, založený na detailoch a ponúka všetko, čo jeho hosť potrebuje, aby sa cítil dobre.

A aby sa návštevníci hotela cítili skutočne komfortne, je tu pre nich aj chutná kuchyňa. Na tanieri vám pristanú jedlá pripravované z lokálnych surovín a tradičné slovenské aj valaské špeciality. Ochutnať musíte tradičné frgále s hruškami, orechmi, makom či tvarohom. Pochutnáte si aj na bryndzových haluškách, pečených kolenách a zabíjačkových špecialitách. Pre gurmánov je tu aj čerstvý domáci tatarák s chrumkavými hriankami. Súčasťou reštaurácie je aj detský kútik s hračkami a spoločenskými hrami. V lete je pred hotelom k dispozícii aj menšie detské ihrisko so šmykľavkami.

 Hotel však toho ponúka viac. V zime máte možnosti doslova pod nosom. Hotel totiž stojí v lyžiarskom stredisku Kasárne a na zjazdovku sa dostanete priamo z dverí. V stredisku nájdete zjazdovky všetkých úrovní. Po Veľkom Javorníku vedie Beskydsko-Javornícka bežecká magistrála, ktorou sa dostanete až k Čadci. Meria 54 km a je pravidelne strojovo upravovaná. Stredisko má dokonca štatút klimatických kúpeľov, vďaka čomu je vyhľadávané aj hosťami s chorobami dýchacieho ústrojenstva.

Ak sa chcete nadýchnuť skutočne čerstvého vzduchu, tu sa vám to podarí. Po zimných športoch si môžete oddýchnuť v hotelovom wellness. Tí, ktorí sa do miestnych hôr chystajú v lete, majú množstvo ďalších príležitostí ako využiť voľný čas. Obľúbená je turistika a cykloturistika. Javorníky sú však aj rajom pre hubárov. Ak vás dlhá vychádzka omrzí a cesta naspäť do hotela sa vám zdá príliš únavná, k dispozícii je hotelový transfer, ktorý vás vyzdvihne na dohodnutom mieste. Majitelia pre hostí pripravili aj novinku – interaktívnu tabuľu s informáciami a mapami z okolia, ktoré vám pomôžu naplánovať si program aj turistické trasy. K dispozícii bude čoskoro aj mobilná aplikácia.

Horský hotel Hájenka *** –  hotel, ktorý si zamilujete!
Útulne zariadené izby, v ktorých sa cítite ako doma.
Výborná domáca kuchyňa, privíta vás príjemný personál – ochotný splniť vaše želania.
Hájenka je miestom, kde dokážete zrelaxovať aj vďaka prírode, ktorá vás vie dobiť energiou počas celého roka.
Aj preto sme sa rozhodlo udeliť hodnotenie Signet Quality Guarantee

Iveta Pupišová – Signet Team

 

Všetci tí , ktorí sa podieľajú na úspechu Horského hotela Hájenka ***, majú náš obdiv a uznanie.
Práve v tomto zariadení sa potvrdzuje známe pravidlo dobrého hostiteľa:
Ak dáš do svoje práce srdce – úspech máš istý !


Viktor Cicko
vydavateľ magazínu Slovak Lines
člen Signet Team

Pozrite si zopár fotografií z oceneného hotela:

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej