ONLINE MAGAZIN

Luhačovický hotel Alexandria získal opäť titul Czech Hotel Awards

Najlepším Spa & Wellness hotelom v Zlínskom kraji je šiesty krát Alexandria

V doterajších siedmich ročníkoch súťaže Luhačovický hotel Alexandria získal opäť titul Czech Hotel Awards zaznamenal wellness hotel Alexandria****, patriaci akciovej spoločnosti Kúpele (Lázně) Luhačovice, už šieste víťazstvo v kategórii najlepších Spa & Wellness hotelov v Zlínskom kraji. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo v pondelok 19. 3. 2018 v Prahe za účasti niekoľkých stoviek hotelierov, odborníkov z oblasti hotelierstva a médií.

Czech Hotel Awards

Ing. Miloslava Fialová, riaditeľka Alexandrie k tomu uviedla: „Šesť víťazstiev v doterajších siedmich ročníkoch súťaže je mimoriadne zaväzujúce. Sme poctení, že verejnosť vníma Alexandriu ako najlepšiu medzi wellness hotelmi v celom Zlínskom kraji a ďakujeme všetkým, ktorí hlasovali za jej prvenstvo. Vyhlásenie výsledkov súťaže považujeme za jednu z najdôležitejších hotelových udalostí roka. Prvenstvo je vždy zaväzujúce a opakované prvenstvá nie sú možné bez inovácií a kvality. Cena patrí všetkým zamestnancom hotela, ktorým aj týmto ďakujem za ich vysokú profesionalitu a kvalitu. Dúfame, že vedúcu pozíciu opäť obhájime v nasledujúcich rokoch a že nám hostia pri hlasovaniach zostanú verní.“

Odovzdávanie ocenenia

Dodala, že hlavnú časť klientely hotela Alexandria tvoria hostia z ČR, ktorí sa radi vracajú. Alexandria je ale veľmi obľúbená aj medzi Slovákmi, predovšetkým na predĺžené víkendové pobyty. Majú ju radi aj Rakúšania a Izraelčania. „Neustále ťažšie je udržiavať špičkovú úroveň, pretože v odvetví chýbajú pracovníci. Uvítali by sme kvalitných uchádzačov o zamestnanie, ktorí by u nás chceli pracovať na pozíciách čašníkov, kuchárov, chyžných a recepčných,“ uzavrela M. Fialová.

Czech Hotel Awards je súťaž o titul najobľúbenejšieho hotela v Českej republike. Czech Hotel Awards – Hotel roka 2018 je prehliadkou českých hotelov ponúkajúcich najkvalitnejšie služby a kladie si za cieľ zmapovať a zviditeľniť najlepšie hotely po celej Českej republike. Ocenenie Hotel roka 2018 udeľujú pre každý kraj a pražský obvod. Nominované hotely sú registrované na oficiálnych webových stránkach súťaže www.hotelawards.cz, kde pre svoj najobľúbenejší hotel v kategóriách 3, 4, 5 hviezd a Wellness & Spa a Congress hlasuje verejnosť.

Francúzska reštaurácia

Kúpele Luhačovice, a. s., tradične získavajú množstvo prestížnych ocenení. Tento rok opäť uspeli v súťaži Veľká cena cestovného ruchu 2017/2018. V kategórii najlepší kúpeľný a wellness balíček získali prvé miesto za produkt Týždeň v hoteli Popper alebo za Četníkmi do Luhačovíc. Navyše MUDr. Eduard Bláha, generálny riaditeľ Kúpeľov Luhačovice, a.s., a Liečebných kúpeľov Jáchymov, a.s. a prezident Zväzu liečebných kúpeľov ČR prevzal tento rok 15. februára na slávnostnom otvorení veľtrhu Holiday World prestížne ocenenie Osobnosť cestovného ruchu – Holiday World Award za rok 2017. O jeho zvolení rozhodla prostredníctvom ankety svojimi hlasmi široká odborná verejnosť na profesijnom portáli iCOT.cz.

Hotel Alexandria je symbolom luxusu

Lákadlom hotela Alexandria je najväčšie a najluxusnejšie wellness v Luhačoviciach, ale aj vyhlásená Francúzska reštaurácia alebo prvorepubliková atmosféra hlavnej budovy s historickým nočným klubom. Veľmi obľúbené sú pravidelné mesačné gastronomické akcie. O pohodlie návštevníkov sa stará 60 zamestnancov hotela. Ročne využije služby wellness centra hotela Alexandria viac ako 7 000 osôb.

Apartmán v hoteli Alexandria ****

Luxusný ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotel bol otvorený v roku 1939. Staviteľom a pôvodným majiteľom bol Ing. Alexander Lozovský, jedna z najvýznamnejších osobností českého a slovenského stavebníctva 30. a 40. rokov minulého storočia. Svoj luhačovický hotel pojal v duchu svetových kozmopolitných letovísk ako rozľahlú romantickú stavbu s antickými prvkami.

Hotel je tvorený dvoma vzájomne prepojenými objektmi. Hlavná budova hotela nezapiera zrod za prvej republiky. Hostia v nej nájdu pôvodnú obľúbenú francúzsku reštauráciu s gurmánskymi špecialitami aj nočný klub, ktoré neodmysliteľne patria k histórii tohto slávneho hotela. Moderná časť je reprezentantom súčasnej generácie najmodernejších kúpeľných zariadení európskeho wellnessu. Skladá sa zo štvorposchodovej nadzemnej časti a dvoch suterénnych podlaží, v ktorých sa nachádza wellness centrum navodzujúce štýl starorímskych kúpeľov.

Architektúra nadzemnej časti v tvare zrezaného ihlanu na obdĺžnikovom pôdoryse je tvarovo inšpirovaná starovekými palácmi. Izby sú zariadené moderne, ale aj s prvorepublikovým šarmom. Kým izby v historickej časti sú ladené v štýle tridsiatych rokov minulého storočia, moderné časti zdobia repliky suvenírov z ťaženia Alexandra Veľkého. Wellness centrum Spa Alexandria ponúka širokú škálu zážitkových a originálnych procedúr na regeneráciu tela i duše a pre starostlivosť o zdravie prírodné uhličité kúpele v tunajšej jedinečnej liečivej vode. Je v ňom bazén, whirlpool, Kneippov chodník, štyri parné sauny s rôznymi teplotami (parná, bylinková, soľná a laconium), fínska sauna, relaxačné vyhrievané lavice a odpočinkové zóny.

Samozrejmosťou je požičanie županu alebo WIFI na izbe zdarma. Hotel je mimoriadne obľúbený na konanie firemných akcií, seminárov, kongresov a konferencií.

Viac informácií je na: www.HotelAlexandria.cz, www.lazneluhacovice.cz

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej