ONLINE MAGAZIN

Karta Sommercard 2018 prináša ešte viac zážitkov pre rodiny s deťmi  

 

Jedna z najobsiahlejších bonusových kariet v Alpách

Vďaka viac ako 100 bezplatným dovolenkovým zážitkom a vyše 100 bonusovým službám patrí karta Sommercard regiónu Schladming-Dachstein k najobsiahlejším bonusovým kartám v Alpách. Od 18. mája do 14. októbra 2018 je karta k dispozícii už pri jednom prenocovaní vo viac ako 1 000 zúčastnených ubytovacích zariadeniach. Počas pobytu karta zahŕňa využitie lanoviek, prírodných kúpalísk a bazénov, múzeí a verejnej dopravy v regióne.

Denne môžete využiť jednu jazdu lanovkou nahor a nadol podľa vlastného výberu. Všetky ostatné rekreačné zariadenia môžete využiť tak často, ako len chcete. Nové zahrnuté a bonusové služby v tomto roku: plavba loďou cez Grundlsee a plavba cez tri jazerá, lesný lanový park v Rittisbergu, karta Mountain Gokart a tesárske dielne pre deti aj dospelých a mnoho ďalších aktivít.

Ešte viac zážitkov pre rodiny

„V roku 2018 pokračujeme v úspešnej histórii našej karty Sommercard so zameraním na výhody pre rodiny. Na jednej strane má množstvo ponúk Sommercard pozitívny vplyv na rodinný dovolenkový rozpočet. Na druhej strane sme už beztak mimoriadne bohatú letnú ponuku zážitkov pre rodiny rozšírili o nové atrakcie. Patria medzi ne napríklad preteky motokár v Schladmingu, nový lesný lanový park v Ramsau am Dachstein a SUP Beast (Stand up paddling – pádlovanie v stoji) na rieke Enža“, teší sa Mathias Schattleitner, obchodný riaditeľ regiónu Schladming-Dachstein. Karta Sommercard medzičasom obsahuje takmer 40 dovolenkových aktivít pre rodiny a deti. Špeciálne zážitky a novinky pre rodiny s deťmi v lete 2018.

Preteky motokár v Schladmingu

Nový lesný lanový park v Ramsau am Dachstein

 

Najvyššie položené ihrisko Štajerska: Hopsiland Planai

Najvyššie položené ihrisko Štajerska je pomenované podľa obľúbeného maskota svetových majstrovstiev Hopsiho. Na 1,5 km dlhom chodníku vhodnom aj pre kočíky vás čaká celý rad herných
staníc, ktoré môžete objavovať: hojdačky, šmykľavky, lezecké prvky, guľôčková trať, ratrak z dreva a vlastný „vodný svet“, ktorý zaručuje príjemné ochladenie v horúcich letných dňoch. Chodník začína aj končí priamo pri hornej stanici lanovky Planai. Množstvo otvorených chát pozdĺž chodníka zabezpečuje fyzickú pohodu návštevníkov Hopsilandu.

Vodný svet

Rittisberg – raj pre rodiny s novou atrakciou Flyline

„I love Rittisberg“ – tak sa volá výškové ihrisko otvorené v lete 2016 v Rittisbergu v Ramsau. Jeho ústredným prvkom je nápis vyrobený z masívneho dreva, pričom trojmetrové písmená nápisu tvoria hojdačky, šplhacie siete a preliezačky. Okrem známych atrakcií, ako sú Rittisberg Coaster, Forest Park, Segway Parcours alebo Chodník rozprávok, bude v roku 2018 spustená Flyline – akási kombinácia lesnej lanovej dráhy a flying fox. Umožňuje vznášať sa ponad les na trase dlhej 430 m takmer nehlučne. Deti od ôsmich rokov a s výškou nad 125 centimetrov môžu lietať samy, mladšie osoby len v sprievode inej osoby.

Sattelberg s novým ferratovým parkom pre deti

Po celé roky patrí „1. rakúsky náučný chodník zameraný na ochranu prírody a životného prostredia“ v Sattelbergu v Ramsau medzi najobľúbenejšie rodinné túry v regióne. Okrem 15 stanovísk s hrami na rôzne témy z prírody a životného prostredia sú jeho súčasťou aj sedliacky dvor s trpaslíkmi, detská herňa priamo v lese a „Malý vodný svet Ramsau“. Na úpätí Sattelbergu, v blízkosti starého mlyna, sú nástupy na tri detské zaistené lezecké trasy. Tento rok budú prepojené štvrtou trasou a rozšírené až po „Ferratový park Kalis“.

Detské zaistené lezecké trasy

Zipline Stoderzinken s novou atrakciou Flying Coaster

Zipline pri lyžiarskom stredisku Stoderzinken v Gröbmingu je najväčšia atrakcia svojho druhu v Európe (trasa dlhá 2 500 m v dvoch úsekoch a s výškou 700 metrov a až 161 metrov nad zemou). Návštevníci kĺžu na štyroch súbežne napnutých lanách dolu do doliny rýchlosťou až 115 km/h. Od leta 2018 spája nová Flying Coaster dolnú stanicu lanovej dráhy Zipline s Adventure Park Gröbming. 600 metrov kĺžu návštevníci pozdĺž tenkej rúry cez les. Pritom si vychutnávajú krajinu z vtačej perspektívy. Stúpania a klesania vám dávajú pocit, že ste na horskej dráhe.

Zipline pri lyžiarskom stredisku Stoderzinken v Gröbmingu

Vrcholový zážitok v Riesneralme

Tri inovatívne ponuky premenia návštevu Riesneralmu pri Donnersbachwalde na mimoriadny vrcholový zážitok: „tierHOLZpark“, „HochSEEsitz“ a „Gipfelbad anno dazumal“. Sú doplnené výstavou „UNIVERSUM“, „1. európskym vrcholovým chodníkom naboso“, atrakciou „Detské hľadanie pokladu so strašidielkom KRISPINI“, „Bylinkovým náučným chodníkom“ a dvomi oddychovými miestami „Squarechairs“.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej