ONLINE MAGAZIN

Súťaž: Tá predo mnou

Dvoch z vás odmeníme v rámci súťaže knižkou Tá predo mnou, od www.bux.sk

Súťaž trvá do 09.02.2018.

Viacej informácii na: https://www.facebook.com/slovaklinesmagazin.sk/

Obsah knihy: Tá predo mnou

Napíšte zoznam všetkých vecí, ktoré považujete za dôležité pre svoj život.

Požiadavka je na prvý pohľad čudná, dokonca vtieravá ? a pre dve ženy, ktoré ju splnia, bude mať zničujúce dôsledky.

EMMA
Emma si po traumatickom rozchode hľadá nový byt, ale tie, ktoré jej realitní agenti ukážu, si buď nemôže dovoliť, alebo sa v nich necíti bezpečne. Jej predstavám vyhovie až dom na Folgate Street 1. Tento architektonický skvost zo svetlého kameňa má minimalistický dizajn, obrovské okná a vysokánske stropy či najmodernejšiu elektroniku. Nájomníčka však musí dodržiavať zvláštne pravidlá. Tajomný architekt, ktorý dom navrhol, si ponecháva úplnú kontrolu: nijaké knihy, nijaké ozdobné vankúše, nijaké fotografie alebo rušivé osobné predmety. Dom je navrhnutý tak, aby zmenil svojho obyvateľa ? a to sa mu aj podarí.

JANE
Jane po osobnej tragédii potrebuje nový začiatok. Keď jej ponúknu na prenájom dom na Folgate Street 1, okamžite ju zaujme pôsobivý priestor aj jeho odmeraný, ale príťažlivý tvorca a majiteľ. Jane sa do domu nasťahuje a čoskoro sa dozvie o predčasnej smrti predchádzajúcej nájomníčky, ktorá sa na ňu vekom aj vzhľadom dosť podobala. Keď sa Jane usiluje rozmotať klbko lží a zistiť pravdu, nevedomky sa správa podľa rovnakého vzorca, prijíma rovnaké rozhodnutia, stretáva sa s rovnakými ľuďmi a prežíva rovnaké hrôzy ako ona. Je však oveľa silnejšia ako nešťastná Emma.

ASTRID
Ďalšia žena na prenájom?

Preložila Jana Seichertová

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej