ONLINE MAGAZIN

Stromy, ktoré za žiadnu cenu odmietajú umrieť.

Stromy tu boli už pred 370 miliónov rokmi.
Môžete pozrieť niekoľko neuveriteľných obrázkov a zistíte, že existuje dobrý dôvod, prečo prežili tak dlho.
Či už rastú v  silnom vetre, na vrcholoch skalných plošín, vo vnútri betónových tunelov, alebo dokonca vyrastajú zo seba samých – stromy vedia, ako prežiť na miestach, na ktorých to  vie len málo živých organizmov. Naša  planéta je hostiteľom asi 3 biliónov dospelých stromov ktoré pokrývajú približne 30% zemskej pôdy.
Vzhľadom na to, že rastliny produkujú prevažnú väčšinu kyslíka, ktorý dýchame, mali by sme si všetci uvedomiť, aké máme veľké šťastie, že stromy sú tak odolné, ako sú. Ani my by sme tu neboli, keby tu neboli stromy. Tak vám za to ďakujeme, že vás tu máme !

Zdroj: Bored Panda

Mohlo by vás zaujímať:

Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej
Náš tip Nezaradené Osobnosti Lines

Spomienka na JFK

60. výročie úmrtia prezidenta Kennedyho V novembri odvysiela televízna stanica Viasat History sériu dokumentov pri príležitosti 60. výročia jedného z najšokujúcejších a dejiny určujúcich momentov 20. storočia, atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho. Počas dvoch nedieľ (19. a 26. novembra) predstaví Viasat History tri nové dokumenty, ktoré odhalia nové skutočnosti z osudného dňa 22. novembra, ktorý otriasol […]

Čítať ďalej
Cestovanie Film Náš tip Nezaradené Príroda Radíme Vám

Putovanie krajinou Dolného Rakúska zážitkovými vlakmi spoločnosti Niederösterreich Bahnen

Vitajte v Puchbergu pod horou Schneeberg Naša turisticko – novinárska skupina sa tentokrát rozhodla svoj turistický trip po spolkovej krajine Dolné Rakúsku, začať v malebnom mestečku Puchberg am Schneeberg. Puchberg am Schneeberg sa nachádza 80 km južne od Viedne v romantickom, údolí, na úpätí 2 076 m vysokého Schneebergu a je rajom pre milovníkov hôr a […]

Čítať ďalej