ONLINE MAGAZIN

HyperX Cloud Alpha

Herných headsetov je na trhu viac ako húb v lese, no nájsť taký, ktorý poskytne špičkovú zvukovú kvalitu, výkon a odolnú ľahkú konštrukciu stále nie je ľahké. My sme však dostali možnosť otestovať jedného z kandidátov na víťaza…

HyperX je známy ako výrobca špičkových periférií pre hráčov. Headsety radu Cloud patria k tým vyhľadávanejším pre skvelú konštrukciu a vysokú spoľahlivosť. Najnovší model HyperX Cloud Alpha má okrem príťažlivého červeno-čierneho dizajnu veľmi pevnú kovovú konštrukciu a oválne náušníky z pamäťovej peny, za ktorú HyperX dostali už nejednu pochvalu.

Headset je robustný, no zároveň pomerne ľahký a pohodlný. Veľkú pochvalu si zaslúži za jemnú koženku s mäkkou výplňou z pamäťovej peny. Dobre dokáže odrušiť okolitý hluk a v spolupráci s príjemne vystlaným mostíkom tvorí vysokú úroveň komfortu aj pri dlhšom používaní.

Veľkým pozitívom je kvalitný zvukový prednes, ktorý zabezpečuje nová dvojkomorová technológia. Od dunivých basov na úrovni 13Hz, cez správne reprodukované stredy až po ostré výšky poskytuje headset veľmi slušnú kvalitu zvukovej reprodukcie s vyladeným továrenským nastavením. Reprodukcia je čistá aj pri vysokej hlasitosti a je prakticky jedno, či hráte hru, pozeráte film, alebo počúvate hudbu. Špecifická dvojkomorová konštrukcia meničov vám zabezpečí naozaj špičkový prednes.

Káble sú opletené a odnímateľné, čiže aj vymeniteľné v prípade potreby. Kratší kábel so štvorpólovým JAC konektorom je vybavený aj malým ovládačom, ktorý obsahuje posuvné tlačidlo na MUTE mikrofónu a kolieskom na nastavovanie hlasitosti. Ovládač má správnu veľkosť a ľahko ho nahmatáte aj potme. Druhý kábel slúži ako predlžovačka a rozdvojka pre dva jack konektory – pre mikrofón a slúchadlá. Vďaka tomuto riešeniu je Cloud Alpha kompatibilný s hernými konzolami PS4 a XBox One, s telefónmi a tabletmi aj s PC alebo MP3 prehrávačmi. Ak pravda nemajú nejaký atypický konektor, ale používajú 3,5mm jack konektor.

Mikrofón pre komunikáciu so spoluhráčmi je odpojiteľný, takže keď ho práve nepotrebujete (napríklad pri počúvaní hudby), stačí ho odpojiť a odložiť. Smerový mikrofón má dobrú citlivosť a široký rozsah od 50Hz až do 18kHz, takže vás spoluhráči budú vždy perfektne počuť. Je certifikovaný na použitie s TeamSpeak a Discord. V balení tiež nájdete textilné vrecko na ochranu pri transporte headsetu.

HyperX Cloud Alpha je určite skvelý a kvalitný herný headset. Pochvalu si zaslúži špičková kvalita zvukového prejavu, ktorá uspokojí aj náročnejšie uši a kvalitná odolná konštrukcia. S mierne vyššou cenou sa zaraďuje k trochu drahším modelom, nie však predraženým. Alpha určite stojí za každé euro a my ho jednoznačne odporúčame.

Mohlo by vás zaujímať:

Lifestyle Náš tip Umenie a kultúra

Ríša snov Mira Žbirku zaujala filmárov

Videoklip k skladbe Mira Žbirku – Ríša snov je už piatym klipom a singlom z oceňovaného albumu Posledné veci. Skladbu z albumu, ktorý získal  štyri ceny Anděl, Cenu SOZA za najpredávanejší album a mnoho ďalších cien a ktorú nahrali David Žbirka a Oliver Torr, si do seriálu ADIKTS vybral režisér Adam Sedlák, držiteľ Českého leva za film […]

Čítať ďalej
Lifestyle Náš tip

Ako dopadli najznámejší mafiánski bossovia a gangstri?

V televíznych seriáloch a dokumentoch o skutočných zločinoch žiari len málo mien tak jasne ako meno Colina McLarena. McLaren, bývalý detektív s vášňou pre odhaľovanie tajomstiev zločineckého podsvetia, preniesol svoje odborné znalosti na televíznu obrazovku v strhujúcom dokumentárnom seriáli Vrahovia mafie s Colinom McLarenom. Túto sériu prinesie televízna stanica Viasat Explore už 22. novembra o 21:00. V rámci […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej