ONLINE MAGAZIN

Bratislava oslávila moderného gentlmana

Tóny elektroswingu a smooth jazzu,  vzácne automobilové veterány, kultové motorky Café Racers a nezameniteľná chuť koňaku s 250 ročnou históriou. Prvý ročník Hennessy Classy, privítal milovníkov nadčasového štýlu pánskej elegancie.

V sobotu 28. októbra sa v industriálnej budove bratislavskej Mlynice konal večierok spojený s výstavou moderného gentlmenstva. Obleky, kravaty, gramofóny, britvy, barberská a tattoo live show,  ale aj kultové café racers, motorky v custom úprave, spájané s érou rockenrollu. Hennessy Classy vyvážilo eleganciu mužského sveta s priznaním jej maskulínnej  podoby, ku ktorej patrí motorový olej, kožené doplnky a technologické “hračky” akými sú napríklad jetsurf či štvorkolky.

Prvý ročník podujatia premostil komunitu ľudí, s podobnými záujmami. Cítiť to bolo i na zostave hostí, osobnosti zo showbiznizu ako Robo Opatovský, Marcela Molnárová, manželia Drapákovci či Eva Černá, zberatelia veteránov, mladí i vyzretejší priaznivci renesancie gentlmenstva zo širokej verejnosti, pre ktorú bol vstup zdarma.

Čerstvo zrekonštruovaný priestor niekdajšej pórobetónky zažiaril výstavou automobilových veteránov, inštalovaných v epicentre diania. Ak by ste po jednom zatúžili, potrebovali by ste rozpočet na úrovni nehnuteľností v lepších štvrtiach hlavného mesta. Nechýbalo legendárne Porsche vo verzii 356 a 911, luxusný Mercedes s ročníkom výroby 1970, Tatra 603, či Mustang prvej generácie, ktorý z výrobnej linky vyšiel len päť dní potom, čo automobilka Ford spustila výrobu tejto štvorkolesovej krásky.

Nevnímam to ako investíciu, ale nepovažujem sa ani za zberateľa,” priznáva majiteľ vzácneho päťdesiatročného Jaguára e-type, Pavel Arpai, ktorý na automobilové zrazy chodí už od 90. rokov, často v sprievode manželky a vnučky. “Vďaka tomu sa nám podarilo navštíviť snáď všetky hrady a zámky na Slovensku i v Čechách a zopár aj v zahraničí. Nie je to lacný koníček, ale otvára vám dvere do veľmi príjemnej spoločnosti ľudí s podobnými záujmami.

A práve príjemná spoločnosť sa stretla v sobotu na Hennessy Classy, zrazoví nadšenci, známe tváre showbiznisu, ľudia z fashion oblasti, dámy a páni, ktorí vedia oceniť sofistikovanú eleganciu. Čaro vyzretého šarmu sa napokon zhmotnilo aj na prehliadkovom móle. „Classy je pre mňa synonymom elegancie a jednoduchosti. Nesie so sebou dávku vážnosti a sebavedomia, vyzdvihuje osobnostnú charizmu indivídua. Malé detaily v kombinácii s hlavným prvkom tvoria celistvosť  a outfit za sebou zanecháva pôsobivý dojem,”  opisuje Jozef Grondžák z Lombardi Fashion House.

 Na fashion show zažiarili aj páni v modeloch zákazkového krajčírstva Bizarre a keďže do sveta džentlmenov dámy nepochybne patria, outfity pre ne, predstavila známa slovenská návrhárka Izabela Komjati. Jej tvorbu, typickú eleganciou, v ktorej nie je nič prvoplánové, predviedlo desať krások, o ktorých vizáž sa postaralo štúdio Beauty Lab Bratislava.

Na móle sme mohli netradične vidieť speváčku Marcelu Molnárovú, či hudobníka Petra Bažíka, ktorý sa prítomným predviedol aj vo zvyčajnejšej forme, ako výborný huslista. K silným momentov programu patrilo spoločné vystúpenie sedemdesiatsedem ročného klavírneho virtuóza Braňa Hronca s dcérou, speváčkou Suzie, kabaretné predstavenie tanečníkov River Park Dance school, ale aj spomínaná live show barberov a tattoo artistov. Nevšedný industriálny priestor doplnili diela sochára Jakuba Trajtera, laureáta Ceny Martina Benku za rok 2014 a vernisáž úspešnej fotografky Mariety Zuzíkovej.

“Všetci, ktorí tu dnes sme, presahujeme svojou tvorbou alebo záujmami svet classy, u niekoho sú to veterány, u iného motorky, obleky, britvy a v neposlednom rade kvalitný koňak Hennessy,“ prezrádza Stano Kočan, hlavný kreatívec eventovej agentúry Cherry & Cherry. „My sme sa rozhodli tento svet zjednotiť v štýlovom večierku, ktorý gentlmenskú zmes koncentruje, a ktorý si radi zopakujeme aj o rok .“

 

Galéria

 

 

Viac info & foto na FB stránke HENNESSY CLASSY

Autor: ChCh

Foto: Martin Radim, Katka Predajnianská

 

Mohlo by vás zaujímať:

Lifestyle Náš tip Umenie a kultúra

Ríša snov Mira Žbirku zaujala filmárov

Videoklip k skladbe Mira Žbirku – Ríša snov je už piatym klipom a singlom z oceňovaného albumu Posledné veci. Skladbu z albumu, ktorý získal  štyri ceny Anděl, Cenu SOZA za najpredávanejší album a mnoho ďalších cien a ktorú nahrali David Žbirka a Oliver Torr, si do seriálu ADIKTS vybral režisér Adam Sedlák, držiteľ Českého leva za film […]

Čítať ďalej
Architektúra Cestovanie Osobnosti Lines outdoor

Mestá, ktoré stoja za to spoznať – Pardubice

So vznikom Československa bol spätý veľký kultúrny rozvoj Pardubíc, ktorý investorov a architektov motivoval k opusteniu historizujúcich slohov a otvoril cestičky a smer  medzivojnovej avantgarde. Aj značný rozvoj neďalekého Hradca Králové inšpiroval pardubických  politikov a podnikateľov k veľkým urbanistickým zmenám. Hodnotný urbanistický návrh získali Pardubice predovšetkým v pásme okolo námestia Republiky a Jahnovy třídy. Architektonické zaujímavosti 20. století […]

Čítať ďalej
Automobily Náš tip Radíme Vám

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Čítať ďalej