ONLINE MAGAZIN

Skutočná zábava na snehu v stubaiských lyžiarskych strediskách

Oblasť Stubai v Tirolsku spája garanciu snehu a vynikajúce lyžiarske podmienky.

Jedno údolie, mnoho tvárí. V oblasti Stubai očakávajú športovcov a milovníkov zimy tie najlepšie podmienky pre nezabudnuteľné zážitky na snehu. Štyri lyžiarske strediská majú pre každého hosťa pripravenú tú správnu ponuku.

foto © Andre Schönherr

Počnúc ľadovcom Stubaier Gletscher s najočakávanejším podujatím, svetovým pohárom vo voľnom lyžovaní Freeski World Cup Stubai, usporiadaným Medzinárodnou lyžiarskou federáciou FIS, končiac sánkovaním na vrchu Elfer, od veľkolepých lyžiarskych šou v lyžiarskej oblasti Schlick 2000 až po zimné turistické chodníky v lyžiarskom stredisku Serlesbahnen pri obci Mieders. Všetky štyri ponuky spája jeden spoločný prvok, ktorým je sneh – a ten sa rok čo rok spoľahlivo sype z oblohy v hustých vločkách.

Okrem lyžovania, snoubordingu a freeridingu lákajú hostí predovšetkým vynikajúco vybudované zimné turistické chodníky, dokonale upravené bežecké lyžiarske trate, osvetlené sánkarské dráhy a viacero klzísk, aby si mohli zimné radovánky vychutnávať všetkými zmyslami.

Údolie Stubaital a štyri stubaiské lanovky bodujú vďaka svojej kompetencii v zabezpečovaní dobrých snehových podmienok a obrovskej dávke „zimného čara“. Najdôležitejší je jednoznačne zážitok zo snehu.

foto ©lovestormphoto

Ľadovec Stubaier Gletscher: garancia snehu od októbra do júna

Lyžiarske stredisko Stubaier Gletscher je od alpskej metropoly Innsbruck vzdialené iba 45 minút jazdy autom a ponúka neobmedzené lyžiarske pôžitky.

Prostredníctvom novej lanovky 3S Eisgratbahn sa môžete priamo z parkoviska vyviezť bez bariér, rýchlo a pohodlne do nadmorskej výšky 2 900 metrov. K dispozícii budete mať internet, kožené sedadlá a panoramatický výhľad. Veľkolepý pohľad na zasnežené hory je nielen okúzľujúci, ale zabezpečí vám aj nedočkavé brnenie od končekov prstov po korienky vlasov.

foto © TVB Stubai Tirol

V lyžiarskom stredisku Stubaier Gletscher a takisto aj v celom údolí sa veľký dôraz kladie na zabezpečovanie dobrých snehových podmienok.
Ten najjemnejší prachový sneh si v jednom z najväčších ľadovcových lyžiarskych stredísk môžete vychutnať nielen na 35 rozmanitých zjazdovkách, ale aj na 13 freeridových svahoch vo voľnom teréne.

Vďaka svetovému poháru vo voľnom lyžovaní FIS Freeski World Cup Stubai sa od 24. do 26. novembra bude v tomto kráľovstve snehu konať nové špičkové podujatie na ľadovci. Pôjde o prvý svetový pohár vo voľnom lyžovaní Medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS túto zimu v Európe a predposlednú šancu na kvalifikáciu na zimné olympijské hry 2018. Viac informácií o ďalších podujatiach na ľadovci nájdete na: www.stubaier-gletscher.com

Schlick 2000: rodinná zábava a prašan

V lyžiarskom stredisku Schlick 2000 v obci Fulpmes vzrástla ponuka pohodlia a zjazdoviek. Počnúc zimnou sezónou 2017/2018 sa budete môcť novou panoramatickou lanovkou pohodlne vyviezť až navrch.

foto © TVB Stubai Tirol/Andre Schönherr

Starý vlek nahradila štvorsedačková lanovka s mäkkými sedadlami a dopravným pásom pri vstupe. Vďaka takto získanej ploche sa mohli vybudovať hneď dve nové zjazdovky: športová čierna zjazdovka s názvom „Panoramaschuss“, ktorá poskytuje nádherný výhľad na vrcholky masívu Kalkkögel, a príjemná červená „Hohes Laub Abfahrt“, ktorá ponúka lyžovanie plné pôžitku. Vylepšenie a rozšírenie zasnežovacích zariadení na štyroch existujúcich svahoch okrem toho zabezpečuje dostatok snehovej pokrývky.

Zábavu na snehu však hostia nájdu v lyžiarskom stredisku Schlick 2000 aj mimo zjazdoviek pri bežkovaní na výškovej bežkárskej trati, pri paraglidingu na hornej stanici Kreuzjoch alebo pri zimnej turistike cez zasnežené lesy.

foto © Schlick 2000

Kým sa budú deti v lyžiarskom stredisku BIG Family Ski Center Schlick 2000 zabávať v detskom svete BIG Ron’s Kinderland, môžu si rodičia dopriať príjemné spoločenské stretnutie v jednej z útulných chát, ktoré sú nablízku.

Okrem toho sa oplatí vidieť lyžiarsku šou „Night of Colours“, ktorá sa koná v nasledovných termínoch: 27.12.2017 a v roku 2018 v dňoch 3.1., 7.2., 14.2., 21.2., 28.2., 7.3. a 14.3. Viac informácií nájdete na: www.schlick2000.at

Serlesbahnen: na lyžiach a sánkach či snežniciach

Lyžiarske stredisko Serlesbahnen v obci Mieders leží najbližšie od hlavného mesta Tirolska, Innsbrucku. Vrch Serles, vysoký 2717 m, ktorý Goethe nazval „hlavným oltárom Álp“, nápadne lemuje toto malé lyžiarske stredisko.

Na prvom mieste je v ňom pôžitok a zábava na snehu. Či už na lyžovačke, sánkovačke alebo na prechádzkach na snežniciach – dokonalý prašan sa tu dá zakúsiť rôznymi spôsobmi. Môžete len tak nechať blúdiť svoju myseľ, alebo si budete vychutnávať nádherný výhľad na zasnežené údolie či vykúzlite anjelika v mäkučkom bielom snehu.


foto © TVB Stubai Tirol/Andre Schönherr

Alpské lúky a chaty ponúkajú okrem toho mnoho slnečných miest, ktoré sú ideálne na vychutnávanie typických tirolských špecialít. Od nich pohľad zablúdi ponad široké a ľahko zdolateľné zjazdovky, na ktorých panuje rodinná atmosféra.

Dostatok priestoru na široké oblúky poskytuje ideálne podmienky pre deti, začiatočníkov a lyžiarov, ktorí si jazdu na lyžiach radi vychutnávajú.
Návšteva slávneho kláštora Maria Waldrast je najmä v zime výnimočne pôsobivá a počas zimnej turistiky pešo či na snežniciach je aj pre tých najmenších veľmi zábavná: hľadanie stôp v snehu, vrzgot čerstvého snehu pod topánkami, úsmev na tvári.

Elferbahnen: hor‘ sa na sánky a šup do snehu

Stredisko Elferbahnen je mimoriadne populárne nielen u fanúšikov lyžovania, na návštevníkov tu čaká aj pravý sánkarský raj. Touto čarovnou krajinou sa kľukatia tri sánkarské dráhy. Medzi nimi aj najdlhšia osvetlená, zasnežovaná a upravovaná sánkarská dráha v údolí Stubaital.

foto © TVB Stubai Tirol/Andre Schönherr

Dráhy boli právom niekoľkokrát ocenené tirolskou pečaťou kvality pre prírodné sánkarské dráhy. 12. a 13. januára 2018 sa na hore Elfer uskutoční 3. sánkarský festival, na ktorom poprední medzinárodní výrobcovia sánok predstavia najnovšie modely a inovácie. Miestny vrch obce Neustift so svojimi prvotriednymi zjazdovkami má okrem toho čo ponúknuť predovšetkým športovo založeným lyžiarom. Viac informácií nájdete na: www.elfer.at

Stubai Tirolsko. Zážitky na snehu s tisíckami tvárí na dosah.

Údolie STUBAITAL – vrchol zimných radovánok

Údolie Stubaital v Tirolsku sa nachádza v blízkosti hlavného krajinského mesta Innsbruck. 35 km dlhé údolie Stubaital obklopené 80 ľadovcami a 109 trojtisícovkami sa prezentuje svojimi piatimi hlavnými strediskami – Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders a Schönberg.
Celoročná ponuka nadchne predovšetkým aktívnych dovolenkárov: Stubaier Gletscher, najväčšie ľadovcové lyžiarske stredisko v Rakúsku, poskytuje záruku snehu od októbra do júna.
Od októbra 2016 prepravuje moderná trojlanová lanovka 3S Eisgratbahn s novou údolnou stanicou, vynovenou prestupnou a vrcholovou stanicou bezpečne a pohodlne do výšky 2 900 metrov n.m. takmer 3 000 osôb za hodinu.


foto © Andre Schönherr

 

Stubai ponúka všetko, čo potrebujú veľkí aj malí pre dokonalý pôžitok z lyžovania. Údolie Stubaital bolo z tohto dôvodu už niekoľkokrát ocenené ako „lyžiarske stredisko s najlepšou ponukou pre rodiny“. V zimnej sezóne 2017/2018 je navyše na programe aj špeciálne multimediálne predstavenie, ocenené cenou „Tirol Touristica Award“: „GAIA – Stubai Mutter Erde“, plné pôsobivých scénických obrazov s prvkami lyžovania, tanca a hudby.

Skvelá šou zinscenovaná medzinárodne renomovaným hviezdnym choreografom Enrique Gasa Valgom, ako jeho vyznanie Tirolsku a celému údoliu Stubai, obsahuje obdivuhodné svetelné animácie, počas ktorých sa zasnežený svah v stredisku Neustift premení na exkluzívne prírodné pódium. Podarilo sa mu s nesmiernym citom a grandióznou intuíciou zjednotiť všetky jednotlivé prvky, tanečníkov, lyžiarov, ochotníkov, vodičov motoriek a skidoo, skokanov, lukostrelcov a taktiež jazdcov na koni.

foto ©Sartori & Thaler/Günther Egger/Andre Schönherr/Shutterstock

foto © Günther Egger

foto © TVB Stubai Tirol/Martin Vandory

foto ©Albert Serrado

Účinkovať budú miestni lyžiari a snoubordéri spolu s najlepšími tanečníkmi z Talianska, Albánska, Brazílie a Česka. Predstavenie sa uskutoční 1.februára 2018 v stredisku Milders pri Neustifte. Lístky je možné zakúpiť už v predpredaji na www.gaia-stubai.com.

Ceny Dospelí: státie EUR 45,-, sedadlo EUR 65,- (obmedzený počet) Deti: pod 10 rokov vstup volný Mládež: pod 15 rokov EUR 9,-

Foto na titulke: © Andre Schönherr

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej