ONLINE MAGAZIN

Kingston Technology má už 30 rokov

Kingston Technology oslavuje už 30 rokov existencie na trhu ako najväčší samostatný výrobca pamätí pre počítače a ďalšie zariadenia. Spoločnosť Kingston bola založená v roku 1987 a pri jej zrode stáli spoluzakladatelia John Tu a David Sun.

Podnikateľský duch oboch majiteľov a úspech spoločnosti je na celom svete oceňovaný už mnoho rokov. Vďaka uplatňovaniu základného vodcovského princípu spoločnosti Kingston, ktorý presadzuje hodnoty, ako sú úcta, lojalita, flexibilita a súdržnosť, vznikla príkladná korporátna kultúra – tá je teraz riadiacim vodítkom pre vzťahy so zákazníkmi, partnermi a predajami, no a práve jej vďačí spoločnosť Kingston za svoj obrovský úspech.

Kingston vytvoril viac ako 2 000 produktov a dnes má vyše 3 000 zamestnancov. Už v roku 1992 sa stali v USA jednou z najrýchlejšie rastúcich spoločností na trhu. O tri roky neskôr sa pridali do tzv. „billion dollar club“, čiže do miliardárskeho klubu, pretože ich ročný obrat presiahol 1,3 miliardy dolárov. Od roku 1997 majú svoje lokálne zastúpenie aj v Európe (s centrálou v UK).

V roku 2002 spoločnosť Kingston založila značku HyperX s úmyslom ponúknuť hráčom počítačových hier možnosť voľby DRAM pamätí a SSD s vyšším výkonom pre hry. V priebehu rokov značka vyrástla až tak, že teraz okrem výkonných USB flash diskov, DRAM alebo SSD diskov zahŕňa aj produkty z oblasti periférií, ako sú napríklad u hráčov obľúbené headsety, podložky pod myš, herné myši a mechanické herné klávesnice. Kingston chcel z HyperX vytvoriť samostatnú značku podobne, ako to urobil napríklad Microsoft s XBOX. To umožňuje lepšie nadviazať kontakt s mladšími fanúšikmi, ktorí vnímajú značku HyperX prostredníctvom sociálnych mediálnych kanálov.

Kingston Technology je v mnohých ohľadoch jedinečná – predovšetkým ide o súkromne vlastnenú spoločnosť a špecialistu s celosvetovým významom. Práve táto skutočnosť jej poskytuje výhodu, že sa môže sama rozhodovať o tom, v aký čas uvedie nové a inovatívne produkty na trh. Umožňuje to investovať potrebné zdroje (talent, čas a peniaze) tak, aby uspokojili potreby zákazníkov a neboli nútení na trh chrliť produkty zbrklo pre uspokojenie potrieb externých investorov.

Mohlo by vás zaujímať:

Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Architektúra Automobily Business Cestovanie Film Gastronómia Náš tip outdoor

Slovak Lines 5 2022

Najnovšie vydanie In Drive magazínu je opäť v distribúcii.  

Čítať ďalej
Business

Najdrahší diamant sveta za 73 miliónov euro našli v Botswane

Svet má nový rekord. Je ním impozantná „Ružová hviezda“ – 59,6 karátu vážiaca diamant, ktorý bol vydražený začiatkom roku 2017 v hongkonskej aukčnej sieni Sotheby’s. Za ružový exemplár pomenovaný Pink Star zaplatil jeho nový majiteľ cez 73 000 000 euro. Vojna diamantov Diamant Pink Star ukradol prvenstvo modrému diamantu Oppenheimer Blue, ktorý bol v máji […]

Čítať ďalej