ONLINE MAGAZIN

ČARO ADVENTU NA BREHOCH DUNAJA

Návšteva vianočných trhov je niečo veľmi sviatočné a výnimočné. Môžeme vám tento rok ponúknuť niečo mimoriadne? Čo by ste povedali na adventnú plavbu po Dunaji k pútnickým miestam a kláštorom a na vianočné trhy v Rakúsku a Bavorsku?

Vábivú vôňu punču, vareného vína a slovenských špecialít máte predo dvermi – ako vo vianočnej dedinke v bratislavskom Starom meste. Ale nechceli ste už aspoň na chvíľu uniknúť predvianočnému zhonu a užiť si zopár krásnych dní? Ideálne sa na to hodia plavby loďou počas adventu, napríklad plavby k trom kláštorom z Viedne do Regensburgu na palube lode 4*+ MS Princezná Sissi.

WACHAU – SVETOVÉ KULTÚRNE DEDIČSTVO UNESCO

V meste Krems, ktoré je bránou do regiónu Wachau, loď zakotví na výlet do benediktínskeho kláštora Stift Göttweig. Tento barokový klenot je duchovným centrom Dolného Rakúska. Potom nasleduje plavba regiónom Wachau, ktorý patrí medzi najkrajšie riečne údolia Európy a je zapísaný do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO

Enns patrí medzi najstaršie mestá Rakúska a je východiskom na výlet k barokovému kláštoru sv. Floriána. Predvianočnou atrakciou Linzu, hlavného mesta spolkovej krajiny Horné Rakúsko, je tradičný vianočný trh. Ďalší výlet sa uskutoční do Engelhartszellu do trapistického kláštora Engelszell. Kláštorný kostol s vežou vysokou 76 m patrí medzi štýlovo najčistejšie sakrálne rokokové stavby v Rakúsku.

„JEŽIŠKOVA POŠTA“

V bavorskom meste Passau, meste troch riek, vás nadchnú nielen mnohé pamätihodnosti, ale aj vianočný trh v starom meste. V Regensburgu sa plavba končí. V dobre zachovanom stredovekom starom meste otvoril svoje brány tradičný vianočný trh. Na spiatočnej ceste komfortným luxusným autobusom vás čaká jeden z vrcholov programu – návšteva romantického mesta Steyr s nádherným vianočným trhom. Zo svetoznámej „Ježiškovej pošty“ sa každý rok odošlú desaťtisíce vianočných pozdravov do celého sveta.

HOVORÍME PO SLOVENSKY

V neposlednom rade treba poukázať na perfektný servis personálu na palube lode MS Princezná Sissi, ktorý hovorí po slovensky, a na nádhernú okolitú krajinu, ktorá vám počas tejto plavby ponúka prekrásne scenérie. Plavba k trom kláštorom počas adventu z Viedne do Regensburgu na lodi MS Princezná Sissi s návratom autobusom do Viedne.

Termín: 28. nov. – 1. dec. 2017

Súhrnná cena: od 349,- €

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej