ONLINE MAGAZIN

ADVENT NA ROMANTICKOM RÝNE

Advent – nádherný čas očakávania blížiacich sa Vianoc. Nemožno si ho predstaviť bez rozžiarených vianočných trhov a špeciálnych adventných plavieb.

Vábivú vôňu punču, vareného vína a domácich špecialít máte predo dvermi – ako vo vianočnej dedinke v bratislavskom Starom meste. Ale neželali ste si už zažiť počas týchto jedinečných týždňov niečo nové, niečo naozaj mimoriadne? Máme pre vás tip: Zaraďte nižší rýchlostný stupeň! Ponorte sa do predvianočného lesku miest na brehoch romantického Rýna. Ako hosť plávajúceho luxusného hotela 4*+ MS Amadeus Classic. Adventná plavba z Kolína do Mainzu trvá štyri dni. Lietadlom sa dostanete do Düsseldorfu. Po krátkom transfere autobusom v Kolíne nastúpite na loď MS Amadeus Classic. Budete mať pritom dostatok času, aby ste si mohli prezrieť staré mesto a navštíviť impozantný Kolínsky dóm.

PREDVIANOČNÁ NÁLADA

Starobylé mestá Andernach, Koblenz a Mainz, ktoré založili Rimania, sa každoročne premenia na žiarivé predvianočné raje. Mesto Andernach, ktoré má už viac než 2000 rokov, patrí medzi najstaršie nemecké mestá a má preto množstvo pamätihodností. Symbolom mesta je „Okrúhla veža“ z 15. storočia. Mesto Koblenz, ktoré je približne rovnako staré, v ničom nezaostáva za Andernachom, čo sa týka pamätihodností. Hlavnou atrakciou je prvá lanovka v Nemecku s tromi lanami, ktorá spája staré mesto Koblenzu ponad Rýn s pevnosťou Ehrenbreitstein.

SVETOVÉ DEDIČSTVO UNESCO

Jedinečným zážitkom je plavba romantickým údolím hornej časti stredného Rýna. Približne 30 stredovekých hradov, hradných zrúcanín a zámkov vytvára spolu s prírodnými krásami Porýnia romantickú kultúrnu krajinu, ktorá bola zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Množstvo historických stavieb a pamiatok svedčí o bohatej histórii mesta Mainz, ktoré pred viac ako 2000 rokmi založili Rimania. Tržné námestie (Marktplatz) s bohato zdobenými renesančnými fasádami a dómom je dokonalou kulisou svetoznámeho vianočného trhu. V meste Mainz sa naša plavba aj končí. Spiatočná cesta do Viedne sa uskutoční komfortným luxusným autobusom.

Advent na romantickom Rýne z Kolína do Mainzu na lodi MS Amadeus Classic s letom z Viedne do Düsseldorfu a spiatočnou cestou autobusom z Mainzu do Viedne.

Termín: 1. dec. – 4. dec. 2017

Súhrnná cena: od 449,- €

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej