ONLINE MAGAZIN

ADVENT NA ROMANTICKOM RÝNE

Advent – nádherný čas očakávania blížiacich sa Vianoc. Nemožno si ho predstaviť bez rozžiarených vianočných trhov a špeciálnych adventných plavieb.

Vábivú vôňu punču, vareného vína a domácich špecialít máte predo dvermi – ako vo vianočnej dedinke v bratislavskom Starom meste. Ale neželali ste si už zažiť počas týchto jedinečných týždňov niečo nové, niečo naozaj mimoriadne? Máme pre vás tip: Zaraďte nižší rýchlostný stupeň! Ponorte sa do predvianočného lesku miest na brehoch romantického Rýna. Ako hosť plávajúceho luxusného hotela 4*+ MS Amadeus Classic. Adventná plavba z Kolína do Mainzu trvá štyri dni. Lietadlom sa dostanete do Düsseldorfu. Po krátkom transfere autobusom v Kolíne nastúpite na loď MS Amadeus Classic. Budete mať pritom dostatok času, aby ste si mohli prezrieť staré mesto a navštíviť impozantný Kolínsky dóm.

PREDVIANOČNÁ NÁLADA

Starobylé mestá Andernach, Koblenz a Mainz, ktoré založili Rimania, sa každoročne premenia na žiarivé predvianočné raje. Mesto Andernach, ktoré má už viac než 2000 rokov, patrí medzi najstaršie nemecké mestá a má preto množstvo pamätihodností. Symbolom mesta je „Okrúhla veža“ z 15. storočia. Mesto Koblenz, ktoré je približne rovnako staré, v ničom nezaostáva za Andernachom, čo sa týka pamätihodností. Hlavnou atrakciou je prvá lanovka v Nemecku s tromi lanami, ktorá spája staré mesto Koblenzu ponad Rýn s pevnosťou Ehrenbreitstein.

SVETOVÉ DEDIČSTVO UNESCO

Jedinečným zážitkom je plavba romantickým údolím hornej časti stredného Rýna. Približne 30 stredovekých hradov, hradných zrúcanín a zámkov vytvára spolu s prírodnými krásami Porýnia romantickú kultúrnu krajinu, ktorá bola zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Množstvo historických stavieb a pamiatok svedčí o bohatej histórii mesta Mainz, ktoré pred viac ako 2000 rokmi založili Rimania. Tržné námestie (Marktplatz) s bohato zdobenými renesančnými fasádami a dómom je dokonalou kulisou svetoznámeho vianočného trhu. V meste Mainz sa naša plavba aj končí. Spiatočná cesta do Viedne sa uskutoční komfortným luxusným autobusom.

Advent na romantickom Rýne z Kolína do Mainzu na lodi MS Amadeus Classic s letom z Viedne do Düsseldorfu a spiatočnou cestou autobusom z Mainzu do Viedne.

Termín: 1. dec. – 4. dec. 2017

Súhrnná cena: od 449,- €

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej