ONLINE MAGAZIN

Zipstream podporuje už aj nové kamery s pokrytím 360° a 4K rozlíšením

Spoločnosť Axis oznamuje rozšírenie svojej kompresnej technológie Zipstream v oblasti podpory vyšších požiadaviek na streamovanie dát a ich ukladanie kvôli panoramatickým kamerám so zorným poľom 360 stupňov a rozlíšením 4K. Technológia Zipstream zaručuje, že detaily vo videozázname dôležité pre súdne dokazovanie zostanú zachované, zatiaľ čo požiadavky na šírku prenosového pásma a ukladanie dát sa znižujú v priemere o 50% a viac. Axis tiež oznamuje uvedenie dvoch nových kopulovitých kamier, ktoré rozšírenú technológiu Zipstream používajú a za dostupnú cenu ponúkajú pokrytie 360 stupňov s vysokým rozlíšením.

Požiadavky zákazníkov na videomonitoring sa môžu javiť ako protikladné: rasti dopyt po lepšej kvalite, rozlíšení a pokrytí, no súčasne je potrebné strážiť náklady súvisiace so šírkou pásma a ukladaním dát. Odpoveďou spoločnosti Axis Communications, svetového lídra v oblasti IP kamier, je neustále vylepšovanie a rozvíjanie ich jedinečnú technológiu kompresie videa Zipstream tak, aby zvládala nové možnosti sieťových kamier.

 

„Ukladanie dát a šírka pásma tvoria významnú časť celkových nákladov na dohľadový systém. Spoločnosť Axis vyvinula Zipstream s cieľom vyjsť v ústrety konkrétnym potrebám bezpečnostného sektoru. Znamená to minimalizovať tieto nároky bez straty forenzných detailov,“ povedal Johan Paulsson, CTO v spoločnosti Axis. „S hrdosťou oznamujeme, že rozšírenie technológie Zipstream teraz zvláda ako nároky panoramatických kamier, tak kamier s ultra vysokým rozlíšením.“

Spoločnosť Axis súčasne oznamuje uvedenie sieťových kamier AXIS M3047-P a AXIS M3048-P, ktoré využívajú prednosti rozšírenej technológie Zipstream pre poskytovanie pokrytia 360 stupňov za priaznivú cenu. Jedná sa o kompaktné pevné mini kopulovité kamery typu „rybie oko“, ktoré poskytujú kompletné pokrytie zákazníkom s obmedzenejším rozpočtom.

Oproti svojim predchodcom majú tieto nové kamery atraktívny dizajn, sú ploché a menšie, bez kupoly cez objektív – vďaka čomu sú diskrétnejšie a eliminujú sa tak odrazy od kupoly. Pre obe kamery sa ako príslušenstvo ponúka detektor dymu a kryty odolné proti vandalizmu alebo čierne kryty. Kamery podporujú korekciu prehnutie obrazu („dewarping“) a to ako na strane kamery, tak na strane klienta. Túto korekciu možno na strane klienta hladko vykonávať pomocou aplikácie AXIS Camera Station alebo iných systémov na spracovanie videa buď naživo, alebo na zaznamenanom materiáli v rámci celého záberu 360 stupňov.

Kamera AXIS M3047-P má snímací senzor s rozlíšením 6 megapixelov a model AXIS M3048-P s rozlíšením 12 megapixelov. Obe kamery poskytujú video s plnou snímkovou frekvenciou, vynikajúcu kvalitu obrazu, vrátane celkovej ostrosti a svetelnej citlivosti.

„Kombinácia týchto nových kopulovitých kamier, ktoré pokrývajú 360 stupňov, s rozšírenou technológiou Zipstream, skutočne prináša našim zákazníkom cenovo dostupné riešenia, ktoré zabezpečia celkový dohľad a súčasne aj detaily v panoramatickom zábere nebudú stratené počas streamovania alebo ukladanie dát,“ dodáva Petra Bennermark, globálna produktová riaditeľka spoločnosti Axis Communications.

Kamery AXIS M3047-P a AXIS M3048-P by mali byť dostupné podľa plánu prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v júni 2017. Rozšírenia technológie Zipstream budú predvádzaná spolu s vyššie uvedenými panoramatickými kamerami a s novými kamerami s rozlíšením 4K na veľtrhu IFSEC International 2017, ktorý sa koná 20.-22. júna vo výstavnom centre London ExCeL.

Ďalšie informácie o technológii Zipstream sú k dispozícii na adrese: www.axis.com/zipstream

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Technika Technológie

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili  Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Technika

Od železníc smrti až po guľové vlaky

Od svojho rozmachu v 19. storočí je železnica najvýznamnejším stelesnením moderných technických výdobytkov ako aj jedným z najdôležitejších dopravných prostriedkov. Pomocou železničných tratí sme schopní zdolávať hory, prekonávať obrovské vodné plochy a kliesniť si cestu divočinou. Aby sme sa však  k tomu dopracovali, museli výrobcovia a konštruktéri dosiahnuť fantastické výkony, ale aj vykonať bezohľadné rozhodnutia. Príbehy železníc […]

Čítať ďalej