ONLINE MAGAZIN

Uvažujete o založení e-shopu? Vyvarujte sa najčastejších chýb

Uvažujete o založení e-shopu? Vyvarujte sa najčistejších chýb

E-commerce patrí medzi najperspektívnejšie a najdynamickejšie sa rozvíjajúce oblasti on-line podnikania. Vybudovať úspešný a ziskový e-shop v tomto odvetví nie je vôbec jednoduché. Čítajte ďalej a dozviete sa 4 najčastejšie chyby e-shopov, ktoré ovplyvňujú úspešnosť a ziskovosť ich biznisu.

1.     Nevyhovujúce technické riešenie e-shopu

Pri výbere dodávateľa e-shopu a samotného riešenia máte na výber z 3 možností. Prenajať si „za pár“ EUR mesačne hotové e-shopové riešenie, profesionálne balíkové riešenia alebo nechať si vyrobiť e-shop na mieru. Dôležitý je aj správny výber značky a domény. Názov by mal byť unikátny, jednoznačne identifikovateľný a dobre komunikovateľný, ktorý vám pomôže odlíšiť sa od konkurencie. Neulakomte sa na lacné riešenie, pretože ako bude rásť váš biznis, budú postupne vyskakovať obmedzenia lacného systému. Správne technické riešenia budujú dôveryhodnosť vášho e-shopu.

2.     Chýbajúca alebo neodkomunikovaná konkurenčná výhoda

Je potrebné sa zamyslieť nad tým, čím sa od konkurencie odlíšite a tieto výhody viditeľne v e-shope komunikovať. Konkurenčnou výhodou môže byť špičkový web, responzívny dizajn, mobilná aplikácia, personalizácia webu a newslettrov, odborné poradenstvo, rýchlosť dodania tovaru, doprava zdarma, unikátny spôsob balenia tovaru, jedinečný kontakt so zákazníkom, ocenenia a certifikáty či samotný marketing. Vždy dajte zákazníkov vedieť o vašich benefitoch. Ocenia to.

3.     Nulový marketing a PR

Nízka cena tovaru nestačí na to, aby ste boli dlhodobo na trhu úspešní. E-shop, ktorý má silnú marketingovú a PR komunikáciu, je považovaný za dôveryhodný a nemáme potrebu špekulovať nad jeho serióznosťou. Sila značky a dôveryhodnosť majú zásadný dopad na ziskovosť e-shopu. Medzi efektívne marketingové možností patrí samotný web e-shopu, SEO (optimalizácia pre vyhľadávače), newsletter, content marketing, sociálne siete, PPC reklama, porovnávače cien, affiliate marketing či offline marketing.

4.     Nedostatočné vzdelávanie zamestnancov e-shopu

Základom úspechu je kvalitná príprava a zostavenie podnikateľského plánu, ktorý by mal byť hlavným vodiacim prvkom v ďalšom priebehu podnikania. Veľa podnikateľov sa nedostáva do zisku, pretože nevedia ako to zrealizovať, kde začať, aké nástroje použiť a na aké firmy sa obrátiť. Chýba im know-how. Existuje kvantum zdrojov a možností, ako sa učiť zo skúseností a chýb iných.

Jednou z možností je projekt Pricemania Academy, ktorého cieľom je, aby si účastníci odniesli hmatateľné know-how a okamžite ich využili v praxi. Okrem praktických vedomostí a perfektne vyškolených obchodníkov získate lojálnych a verných zákazníkov, ktorí nebudú u vás nakupovať pre nízke ceny, ale pre kvalitnú obsluhu, serióznosť, poctivosť, promptnosť pri riešení problému či preto, že dodržíte svoje slovo a vážite si ho.

 

Verím, že moje odporúčania a tipy boli pre vás prínosné a prajem vám veľa úspechov.

Michal Král
Zakladateľ Pricemania a Pricemania Academy

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej