ONLINE MAGAZIN

Kde stráviť jeden deň – na Východnej Morave?

Ponúkame tipy pre atraktívne a aktívne trávenie predĺženého víkendu na Východnej Morave.

Deň Na bicykli vinohradmi (sobota 29. 4. 2017) – Tento rok na jar sa bude na bicykli prechádzať všetkých šesť trás Uherskohradišťskom. Uherskobroďáci vyštartujú na Trasu Komenského a prvýkrát i na minuloročnú novinku – Trasu Dolným Poolšavím. Cyklistov čaká niekoľko špecialít – na trase číslo 4 (Rulandské biele) a na trase číslo 6 (Velehradská) sa bude potápač hrať s rybami a ukladať víno do „podvodného „ archívu. V areáli Živá voda Modrá na trase číslo 2 Muškátu moravského, plánuje pán vinár Vaďura v Polešoviciach lisovať slamové víno. Všetci registrovaní účastníci majú po príchode možnosť zadarmo ochutnať pohárik vína v Galérii slováckych vín a vyhrať niektorú z „vínnych“ i „nevínnych“ cien v rámci popoludňajšieho programu na Masarykovom námestí v Uherskom Hradišti.

Deň Baťákova regata (nedeľa 30. 4. 2017) – Zraz majiteľov všetkých väčších lodí na Baťovom kanáli v prístavisku v Uherskom Hradišti, slávnostné preplávanie celej flotily lodí, nástup všetkých Baťákových kapitánov, plavby pre verejnosť, slávnostné Odomykanie plavebnej sezóny, hudobný program v prístavisku. Predpokladáme účasť piatich osobných lodí – Hollandia, Morava, Danaj, Noe, Ámos a ďalej dvoch lodí z Povodia Moravy, s. p. vrátane pracovného Jožina, plávajúceho Informačného centra Baťovho kanálu na palube Ad Fontes, divadelnej lode Pierot a lode Štátnej plavebnej správy a Polície ČR. Novinkou je aj to, že napríklad, výletná loď Hollandia pre 60 osôb, zaistí nové spojenie medzi Uherským Hradištěm a Uherským Ostrohem.

 

Deň Baťova Electra priletí domov (pondelok 1. 5. 2017) – Historické lietadlo, ktorým J. A. Baťa pred 80 rokmi podnikol obchodnú cestu okolo sveta. V rámci sprievodného programu sa bude krstiť kniha Jana Hermana – Baťa lieta z Otrokovíc. Ale bohatého programu bude omnoho viac – otvorenie výstavy „ S Baťom hore do oblakov“, exibícia Martina Šonky a naviac sa bude v Otrokoviciach konať tradičná „Májová púť“.

 

Tipy, informácie, zaujímavosti:www.vychodni-morava.cz a www.facebook.com/vychodnimorava

ale aj na: www.kamkam.eu

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej