ONLINE MAGAZIN

ZIMNÉ RADOVÁNKY NA SNEHU – prehľad lyžiarskych rezortov v Českej republike

Hranicu Českej republiky tvoria takmer po celom jej obvodenprevažne horské masívy. V minulosti to obyvateľom územianprinášalo bezpečnostné výhody, dnes z toho ťažíme predovšetkýmnmy, lyžiari. Permanentku si možno kúpiť pre každý rezort osobitne,nalebo využiť Czech Skipass, ktorý je platný v 23 strediskách.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

 

 

Po Česku s Czech Skipass

I tohto roku pokračuje úspešný Czech Skipass – celosezónna lyžiarska permanentka, vďaka ktorej môžete lyžovať v 23 veľkých strediskách v celej Českej republike. Czech Skipass ponúka dovedna 190 km  zjazdových tratí, 34 lanoviek a 141 vlekov. Cena celoročného skipasu je 11 000 Kč pre dospelých, 9000 Kč pre juniorov (12-17 rokov) a seniorov (63+), cena pre deti vo veku 6-12 rokov je 8000 Kč. Nižšie nájdete popis niektorých združených skirezortov.

 

Černá hora – Pec
Najväčší skirezort v ČR. Ponúka 41 km zjazdoviek na 1 skipas v 5 vzájomne prepojených areáloch. Každý z nich má iný charakter a odlišnú náročnosť zjazdoviek. Okrem najdlhších (až trojkilometrových) zjazdoviek tu nájdete aj detské lokality s miernymi zjazdovkami a zázemím pre malých lyžiarov, či atraktívne lyžovanie v podobe zábavnej trate Funline s klopenými zákrutami a tunelom, alebo tratí s časomierou pre obrí slalom a zjazd. Medzi areálmi premáva 11 skibusov, niekde sa môžete zviezť dokonca i rolbou. Nachádza sa tu jediná osemmiestna lanovka v ČR, radosť urobí i vyhrievaná, šesťsedačková. Za vyskúšanie stojí 3,5 km dlhý zjazd na saniach, ktorý tu funguje už 100 rokov!

Cenník: https://www.skiresort.cz/cenik/

 

Herlíkovice

Herlíkovice patria k obľúbeným lyžiarskym strediskám, kam sa dopravíte skibusmi priamo z Prahy. Všetko vybavenie si možno vypožičať. Čerstvou novinkou sú pobytové balíčky a karta hosťa s možnosťou on-line nákupu skipasov. Pravidelne sa tu koná testovanie nových modelov lyží rôznych značiek ZDARMA.

Cenník: http://www.snowhill.cz/herlikovice/cenik?menu=4

 

Monínec

Rodinný ski areál, kde si užijete mnoho zábavy. Z Prahy je to iba 70 km. Sezóna sa tu vďaka zariadeniu na výrobu snehu Snowfactory začína už 26. októbra. Pri on-line nákupe skipasov získate výraznú zľavu. V priebehu sezóny vás čaká viacero akcií: napr. 31. 12. Silvestrovské lyžovanie, 27. 1. SKI vz. SNB battle (závod v big air), či 3. 2. Monínec patrí deťom.

Cenník: http://zima.moninec.cz/lyzovani/ceniky

 

Špičák

Špičák ponúka najlepšie možnosti lyžovania na českej strane Šumavy. Príležitosť na skvelú lyžovačku tu nájdu všetky skupinu lyžiarov od začiatočníkov cez rodiny s deťmi až po lyžiarskych expertov. Novinkou sú všetky skipasy pre deti do šesť rokov zdarma. Na Silvestra sa chystá zjazd čiernej zjazdovky s pochodňami. Okrem lyžovania a snowboardingu vyučuje miestna škola i Freestyle. Požičať si možno aj obľúbené snežné bicykle fat bikes.

Cenník: http://lyzovani.spicak.cz/cz/sekce/skipassy-18/

 

Kouty

Najväčšie lyžiarske stredisko na Morave s prvou šesťsedačkovou lanovkou v ČR. Pri jej hornej stanici sa nachádza rozhľadňa.  Samozrejmosťou je detský skipark a večerné lyžovanie. Bežkári budú ohromení traťou okolo nádhernej vodnej elektrárne Dlouhé stráně, celkovo areál ponúka 50 km tratí.  V marci 2017 sa tu bude konať Jeseníky Cup – medzinárodné preteky dospelých v obrom slalome a slalome špeciál (preteky zaradené do medzinárodného kalendára FIS).

Cenník: http://www.kouty.cz/cenik

 

Ski areál Razula

Špičkový rodinný Rezort Valachy na Východnej Morave (Velké Karlovice), skvelé wellness zázemie a dokonca bazény s termálnou vodou. Novinkou sezóny je akcia Ski & Swim, pri ktorej získate ku skipasu i vstup do bazéna zdarma. Ako bonus je pre lyžiarov pripravený i tradičný koláč – frgál. Pravidelne sa tu konajú lyžiarske súťaže pre deti a na svoje si vďaka hustej sieti tratí prídu i bežkári. Ubytovaní hostia majú skipas v cene pobytu.

Rezort nespolupracuje s Czech Skipass. Je však súčasťou Skiregionu Valašsko. Pri zakúpení dvoch a viacdenných skipasov je tak možné lyžovať v ďalších 6 areáloch v okolí.

Cenník: http://www.razula.cz/cenik/aktualni-cenik.aspx

Objavujte Česko a vyberte si z viac ako 40 000 možností, kde v Česku stráviť víkend alebo dovolenku.

Inšpirujte sa na stránke www.kudyznudy.cz!

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej