ONLINE MAGAZIN

Nezničte si chrbát hneď pri prvej snehovej nádielke

Fiskars vám poradí, ako sa efektívne vysporiadať so snehom.

 

Každý miluje biele Vianoce, ale snehová nádielka so sebou prináša i námahu spojenú s jej odpratávaním. Je pravda, že z chodníkov a príjazdových ciest za vás sneh nikto neuprace, ale vynaloženú námahu môžete veľmi zefektívniť. Pomocou vhodných nástrojov od Fiskars a správnej techniky môžete ušetriť veľa času i svoj chrbát. Odpratávanie snehu nie je len tak. Ide síce o zdravú aktivitu na čerstvom vzduchu, pri ktorej spálite veľa prebytočných kalórií, ale iba v prípade, že dodržíte niekoľko základných poučiek. Inak si veľmi ľahko privodíte nejaké svalové zranenie alebo sa minimálne, ľudovo povedané, „vyšťavíte“ za pár minút.

Najdôležitejší je výber a použitie vhodného náradia. Odporúčame produkty Fiskars, pretože vďaka ich vlastnostiam budete musieť vynaložiť oveľa menej sily a námahy. Všetko náradie Fiskars je totiž navrhnuté s ohľadom na pohodlie užívateľa. Náradie Fiskars určené na odpratávanie snehu je ľahké, pevné, odolné a dodržuje ergonomické štandardy, ktoré zabraňujú neprirodzenému držaniu nástroja a hrbeniu sa pri práci. Vďaka kovovým hranám a protipriľnavým výčnelkom sú lopaty odolné proti prichyteniu sa snehu k ich povrchu.

TIP 1

Dôležité je správne náradie. V závislosti od veľkosti plochy a množstva snehu si vyberte vhodnú veľkosť. Dbajte na to, aby bol výrobok čo najľahší – čo produkty Fiskars spĺňajú, vážia priemerne 1,6 kg – a aby dĺžka násady zodpovedala vašej výške. K základnému vybaveniu pre odpratanie snehu patrí odhŕňač na sneh a škrabka na odstraňovanie ušliapaného snehu a ľadu.
• Lopaty na sneh a odhŕňače sú dobré na čistenie menších plôch a odhadzovanie snehu.
• Veľký zhŕňač snehu s rukoväťou je užitočným nástrojom, pokiaľ potrebujete sneh zhrnúť na jedno miesto bez použitia lopaty alebo iných nástrojov.
• Pri odhrňovaní väčších plôch je zas úplne bezkonkurenčný dvojručný odhŕňač. Pri jeho použití môžete využiť i silu vašich nôh a môžete jednoducho zbaviť snehu väčšie plochy bez väčšieho tlaku na paže a ramená.
• Pre zodpovedných vodičov je tu ľahká lopata do auta, ktorá je užitočná pri riadení v nepriaznivom počasí a v nečakaných situáciách na ceste. Šikovným pomocníkom je i skladacia škrabka na ľad s metličkou v jednom.

TIP 2

Skôr, ako začnete s odhadzovaním snehu, rozmyslite si, kde budete sneh hromadiť. Nedávajte ho na cestu, pretože tam bude prekážať. Vyberte také miesto, kde sneh nebude nikomu prekážať.

TIP 3

Najlepším materiálom na posyp chodníkov je štrk alebo piesok. Na jar je ale nutné jeho zvyšky pozametať a upratať. V mnohých regiónoch je zakázané používať posypovú soľ, ktorá poškodzuje rastliny a životné prostredie.

TIP 4

Pri odpratávaní snehu noste teplé zimné oblečenie. Najlepšie sú priedušné odevy, oceníte ich najmä pri odpratávaní snehu lopatou. Pokiaľ by sa totiž vlhkosť hromadila na koži, mohli by ste prechladnúť.

TIP 5

Ak je sneh mokrý, lopatu so snehom nezdvíhajte, len ju odtlačte preč. Pokiaľ to nie je možné, naberte na lopatu iba malé množstvo snehu a pokrčte pri zdvíhaní kolená. Lopata na sneh Fiskars SnowXpert™ s ľahkou hliníkovou násadou je v mieste držania potiahnutá oranžovou vrstvou plastu. Ergonomicky navrhnuté držadlo ponúka pohodlný a pevný úchop i pre ruky v tých najhrubších rukaviciach. Hlava lopaty z polypropylénu je ľahká a zároveň tvrdá na ľahké odhadzovanie „prašanu“ i ťažkého snehu, a to nielen okolo domu, ale tiež od áut a iných stiesnených miest. Všetky výrobky SnowXpert sú unikátne tým, že v kovovej lište majú zapustený odolný drôt, ktorý zväčšuje pevnosť a trvanlivosť výrobku až dvojnásobne oproti bežnému náradiu. Z rovnakého dizajnu i konštrukcie vychádza i zhŕňač snehu Fiskars SnowXpert™, ktorý efektívne odstraňuje sneh priamo od zeme. Jeho prevedenie šetrí váš chrbát a výrazne uľahčuje prácu, keď odpratávate väčšie množstvo snehu z veľkých priestranstiev. Jedným zo základných a všestranných pomocníkov je i hrablo Fiskars SnowXpert™, s ktorým vďaka zosilnenej hliníkovej lište odstránite primrznutý sneh i upravíte zasnežený chodník či príjazdovú cestu.

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej