ONLINE MAGAZIN

Pre ľudí, ktorí neznášajú stáť v rade

Spoločnosť Nissan verejnosti odhalila najnovšiu z radu inovácií, ktorými chce svojim zákazníkom spríjemniť život a súčasne doň vniesť i svoju víziu Inteligentnej mobility. Novovyvinuté kreslo ProPILOT nadväzuje na tohtoročný úspech Inteligentného parkovacieho kancelárskeho kresla a jeho úlohou je vystáť rad namiesto sediacej osoby a ušetriť ju tak nepríjemností, k akým v radoch dochádza.

 

Kreslo ProPILOT je pomenované po hlavnej technológii, ktorú spoločnosť využíva na autonómnu jazdu. Kreslo sníma polohu predchádzajúceho kresla v rade a automaticky sa posúva, aby od neho udržalo rovnakú vzdialenosť. Kreslá sa pohybujú po stanovenej dráhe. Funguje to veľmi podobne ako verzia systému ProPILOT určená pre vozidlá (od augusta je v Japonsku k dispozícii v malých dodávkach Serena). Ten udržiava bezpečnú vzdialenosť od vpredu idúceho vozidla a zaisťuje, aby vozidlo išlo stále uprostred jazdného pruhu.

Kreslo ProPILOT zapôsobí na každého, kto si niekedy skúsil vystáť niekoľkohodinový rad pred preplnenou reštauráciou. Z čakania v rade tak zmizne jednotvárnosť i napätie spôsobené fyzickým kontaktom. Na identickej používateľsky prívetivej filozofii spoločnosť Nissan stavia i technológiu ProPILOT, ktorá je určená pre autonómnu jazdu motorových vozidiel. Táto technológia uľahčuje vodičovi prácu tým, že mu pomáha s najúnavnejšími a najrutinnejšími úkonmi, ktoré sú spojené s jazdou v hustej diaľničnej premávke. Spoločným menovateľom oboch podôb využitia je Inteligentná mobilita, t. j. vízia spoločnosti Nissan týkajúca sa riadenia a pohonu vozidiel i spôsobu ich integrácie do spoločnosti.

Spoločnosť Nissan sa postará i o dôkladné praktické testovanie kresla ProPILOT v každodennom živote. Oddnes môže o dodávku kresiel požiadať každá reštaurácia v Japonsku, a to prostredníctvom tweetu so svojím menom, internetovou adresou a hashtagmi #NissanProPilotChair #Wanted. Ostatným používateľom siete Twitter odporúčame využiť hashtag #NissanProPilotChair.

Kreslá do vybraných reštaurácií dodáme v roku 2017. Medzitým (od 29. septembra do 2. októbra) bude prevádzková ukážka zahrňujúca šesticu kresiel sídliť vo verejnej galérii globálneho ústredia spoločnosti Nissan v Jokohame. Návštevníci budú mať možnosť si kreslá prezrieť a vyskúšať, ako sa v rade správajú.

Mohlo by vás zaujímať:

Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Film Náš tip Novinky Umenie a kultúra

Bedári, oceňovaná seriálová adaptácia prichádza na slovenské obrazovky!  

Pripravte sa na to, že vás strhne nadčasové majstrovské dielo. Strhujúca adaptácia literárnej klasiky 19. storočia Victora Huga „Les Misérable“ od scenáristu Andrewa Daviesa, držiteľa ceny Bafta, bude mať svoju veľkú premiéru na televíznej stanici Epic Drama 21. decembra o 21:00. Pozoruhodná šesťdielna dráma rozpráva príbeh Jeana Valjeana, bývalého trestanca, ktorý nedokáže uniknúť tieňu svojej […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej