ONLINE MAGAZIN

Art Film Fest prichádza do Košíc

Tradičný filmový festival Art Film Fest zavíta tento rok do Košíc a jeho súčasťou bude aj ponuka Bratislavského regiónu. Od piatka 17. júna do soboty 25. júna si návštevníci môžu vychutnať diela najnovšej svetovej kinematografie, ale aj významných titulov filmovej histórie a v neposlednom rade kvalitatívny výber snímok slovenského audiovizuálneho prostredia. Rôznorodý filmový festival sa na Slovensku koná od roku 1993.

Najskôr ho uvítali Trenčianske Teplice, neskôr Trenčín a tohto roku si budú môcť filmoví nadšenci pozrieť jeho pokračovanie v Košiciach.
„Účasť Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism na košickom Art Film Festivale je pokračovaním našej úspešnej Roadshow po Slovensku. Tá nám dáva jedinečnú príležitosť predstaviť Bratislavský región aj za jeho hranicami.

Ponuka bratislavského kraja je aj pre tých najnáročnejších,“ vysvetľuje výkonný riaditeľ KOCR BRT Lukáš Dobrocký.
Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism ako partner festivalu Art Film Fest v Košiciach predstaví priamo v Košiciach nielen kultúrnu ponuku regiónu. Súčasťou prezentácie budú aj rôzne hry či kvízy, pri ktorých návštevníci bližšie spoznajú bratislavský kraj.
Festival Art Film Fest bude aj tento rok dopĺňať množstvo sprievodných podujatí, večerných koncertov, workshopov, autogramiád, diskusií, výstav či vernisáží. O priazeň poroty sa budú uchádzať hrané aj krátke filmy.

Výhercovia cien Modrý anjel, Hercova misia a Zlatá kamera za herecké a režisérske výkony budú známi 25.júna.
Prezentácia Art Film Fest je súčasťou Roadshow po Slovensku. BRT tento rok v rámci Roadshow po Slovensku zavíta do všetkých krajov Slovenska. Medzi top podujatia Roadshow po Slovensku budú tento rok patriť aj hudobný festival Pohoda a Pome Rudava, Medzinárodné letecké dni Sliač, gurmánske podujatie Cibuľa fest a iné.
Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej