ONLINE MAGAZIN

Bratislava sa svetu prezentuje originálne

Bratislava 22.4.2016 – Myšlienku predstaviť Bratislavu úplne inak, než doposiaľ, priniesla v týchto dňoch oblastná organizácia cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB) na veľtrh IMEX v nemeckom Frankfurte. Významné európske podujatie zamerané na kongresový cestovný ruch poskytlo priestor na prezentáciu Bratislavy, v ktorej by ste lákavé obrázky kultúrnych pamiatok hľadali márne. Výnimočnosť mesta spočíva v zdôrazňovaní  inovácií, bezpečnosti, excelencie vo výrobe a skvelej dostupnosti.

BTB v spolupráci so Slovak Convention Bureau pracuje na posilnení pozície značky Bratislava s cieľom urobiť z nášho mesta silného hráča na trhu kongresového cestovného ruchu v Európe. My prezentujeme mesto ako destináciu, ktorá ma bohatú skúsenosť v moderných technológiách, vďaka silnému automobilovému či IT priemyslu, a výraznou start-upovou scénou, čím získavame konkurenčnú výhodu oproti mnohým veľkým mestám. Aj preto je naša komunikácia Bratislavy prispôsobená jazyku, ktorým hovoria organizátori kongresov,“ vysvetľuje A. Melicharová, predsedníčka predstavenstva BTB.

Propagačný materiál, ktorý bol použitý na desiatkach stretnutí počas veľtrhu IMEX Frankfurt v dňoch 19. – 21. apríla, je naozaj netradičný. Bratislavu prezentuje napríklad veľké automatické rameno, detailný pohľad na mikroskop alebo nová budova bratislavského letiska. Pri tejto príležitosti BTB spustila aj nový komunikačný web www.bratislavacvb.com, založila podstránky na najznámejších sociálnych sieťach a rozbehla online kampaň. Nezabudlo sa ani na kultúrne a prírodné dedičstvo, ktoré sa v tomto prípade prezentuje ako možnosť trávenia voľného času počas rôznych konferencií, kongresov či incentívy.

Z dlhodobého hľadiska vnímame spoluprácu s poradenskou skupinou SoolNua a spojenie väčšiny dôležitých partnerov z verejného aj súkromného sektora veľmi pozitívne. Bol to pre nás dôležitý krok k tomu, aby sme vedeli doručiť kvalitnú ponuku a mali jednotnú komunikáciu pri získavaní MICE podujatí. Tento veľtrh bol prvým, na ktorom sme túto komunikáciu využili a plánujeme v nej pokračovať,“ dodáva Melicharová.

IMEX Frankfurt 2016 je jeden z najväčších veľtrhov zameraných na kongresový cestovný ruch vo svete. Jeho dôležitosť každoročne stúpa, o čom svedčí zvyšujúca sa návštevnosť aj množstvo významných vystavovateľov. BTB prezentovalo Bratislavu na tomto veľtrhu v rámci národného stánku Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

web: bratislavacvb.com; facebook: facebook.com/bratislavamice

linkedin: linkedin.com/company/bratislava-mice; twitter: twitter.com/bratislava_mice

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej