ONLINE MAGAZIN

Bratislavský región cestuje do Berlína!

Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism bude v dňoch 9. – 13. marca 2016 prezentovať bohatú turistickú ponuku bratislavského regiónu na jednom z najväčších podujatí cestovného ruchu svojho druhu na svete – ITB Berlín.

„Nemeckí turisti sú pre bratislavský región veľmi cenní. Podľa štatistík z 1.-3. štvrťroku 2015 sa Nemecko v bratislavskom regióne umiestnilo na 3. mieste v počte návštevníkov v ubytovacích zariadeniach. Počet nemeckých návštevníkov sa tak oproti 1.-3. štvrťroku 2014 zvýšil takmer o 25 %. Tento záujem o našu destináciu nás veľmi teší. Je to pre nás záväzok, aby sme služby a povedomie o bratislavskom regióne neustále zvyšovali,“ poznamenal výkonný riaditeľ  krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

 

Vďaka podpore Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism sa veľtrhu ITB Berlín zúčastnia aj študenti Ekonomickej univerzity v Bratislave. Cieľom účasti študentov je oboznámiť budúcich potenciálnych zamestnancov v oblasti cestovného ruchu o fungovaní prezentácie destinácie v zahraničí.

Medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITB Berlín otvára svoje brány už od roku 1966, tento ročník je teda už päťdesiaty. Veľtrh predstavuje fórum pre efektívne B2B stretnutia odborníkov zo všetkých oblastí turizmu a cestovania. Na ITB je možné získať kvalitné obchodné kontakty a aktuálne informácie v krátkom čase a „pod jednou strechou“. V rámci odborného sprievodného programu sa organizuje množstvo podujatí, prezentácií, prednášok a seminárov špecializovaných na vybrané segmenty medzinárodného cestovného ruchu.

V minulom roku prilákal ITB Berlín okolo 175 tis. návštevníkov z celého sveta. V 26-tich halách na ploche 160.000 m2  mali návštevníci možnosť navštíviť prezentácie 10.096 vystavovateľov zo 186 krajín.

Bratislavský región predstaví svoje krásy a možnosti pre trávenie voľného času na spoločnej expozícií Slovenskej agentúry pre cestovný ruch, ktorá združuje komplexnú ponuku cestovného ruchu na Slovensku. Expozíciu nájdete v hale 7.2b, stánok 103.

 

ITB Berlin 4

 

Informácie o veľtrhu ITB Berlín:

Miesto konania: Výstavisko – Messe Berlín, Messedamm 22, 14055 Berlín

Otváracie hodiny: 10:00 – 18:00

Odborná verejnosť: 9.3. – 11.3.2016

Široká verejnosť: 12.3. – 13.3.2016

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej