ONLINE MAGAZIN

Express Bratislava – Vienna ponúka ešte lepšie spojenie

Spoločnosť Slovak Lines Express priniesla cestujúcim medzi Bratislavou a Viedňou ešte lepší komfort spojenia. Od decembra jazdí na linke spájajúcej dve hlavné mestá susedných štátov a súčasne aj dve významné európske letiská až dvadsaťjeden spojov v každom smere.

 

Ak plánujete cestu na rakúske letisko Schwechat alebo do Viedne, určite si nájdete autobusové spojenie, ktoré Vám bude časovo vyhovovať. Podľa nového cestovného poriadku odchádza prvý autobus z bratislavskej autobusovej stanice Mlynské nivy už o 4:40 h ráno a posledný spoj do Viedne má odchod z Mlynských nív o 22:00 h. V opačnom smere môžete na posledný autobus z letiska Schwechat smerom do Bratislavy nastúpiť o 23:30 h.

Cestovanie autobusom na letisko má niekoľko výhod. Netreba sa obávať prenášania batožín na dlhšiu vzdialenosť ani riešiť finančne nákladné parkovanie na letiskách, ako je to nutné pri cestách automobilom. Kvôli pohodlnému a bezproblémovému presunu cestujúcich stoja autobusy v najtesnejšej blízkosti vstupov do oboch letísk. Určite oceníte, že všetky autobusy jazdiace na tejto linke sú klimatizované, pohodlné, bezpečné a vodiči patria k tým najskúsenejším. Ak budete odchádzať z Bratislavy v dopoludňajších hodinách, v autobusoch je pre pripravená aj čerstvá denná tlač, ktorú získate bezplatne od vodiča autobusu. Výhodou je aj možnosť bezplatného pripojenia na internet cez WiFi.

Ak medzi Bratislavou a Viedňou cestujete pravidelne, oplatí sa vám zakúpiť si karnetový lístok. Stojí 60 € a môžete s ním absolvovať až 10 jázd. Vystavuje sa na meno cestujúceho a jeho platnosť je jeden rok od dátumu vystavenia. Zakúpiť si ho môžete výhradne v pokladni na AS Mlynské Nivy v Bratislave alebo u vodiča autobusu. Zaujímavosťou je, že napríklad zakúpením karnetového lístka na trasu Bratislava – Hainburg Vás vyjde jedna cesta len 1 €.

Pokiaľ sa chystáte cestovať do Viedne a užiť si túto rakúsku metropolu, môžete využiť výhodný cestovný lístok tzv. KOMBI TICKET s možnosťou cestovania mestskou hromadnou dopravou na území Viedne v zóne označenej ako „Wien VOR Zone 100“. Na jeden lístok pocestujete z Bratislavy do Viedne a pokračujete mestskou hromadnou dopravou až do cieľa svojej cesty vo Viedni. Ušetríte a nemusíte riešiť nákup lístka do MHD vo Viedni.

Možností na zakúpenie lístka máte niekoľko. Najrýchlejší a najpohodlnejší spôsob je nákup lístka online cez internet. Jeho výhodou je aj možnosť získania zľavy prostredníctvom bonusového systému. Ak ste zástancom klasického nákupu lístkov, môžete si ich zakúpiť v pokladni na bratislavskej Autobusovej stanici Mlynské Nivy, v rezervačnom mieste na letisku vo Viedni, nachádzajúcom sa v príletovej hale, na viedenskej autobusovej stanici na Südtirolerplatz Platz alebo v sieti predajných miest po celom Slovensku. V prípade voľného miesta si môžete cestovný lístok kúpiť aj priamo u vodiča autobusu.

 

Máte kúpený spiatočný OPEN lístok a už viete čas Vášho návratu? Najlepšie bude, ak si spiatočnú cestu zarezervujete na presný dátum a čas na predajnom alebo rezervačnom mieste. Rezerváciu spiatočnej cesty si môžete urobiť aj online cez internetovú stránku www.slovaklines.sk. Zabezpečíte si tak miesto v autobuse. A ak Vaše lietadlo mešká, nevadí. Vopred zakúpený cestovný lístok na presný čas Vám neprepadne.

Môžete ho v deň platnosti využiť na ktorýkoľvek nasledujúci spoj Express Bratislava – Vienna.

Všetky potrebné informácie nájdete na stránke www.slovaklines.sk alebo získate v Kontaktnom centre Slovak Lines na tel. čísle 18 211 prípadne +421 2 55 422 734.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Lines Náš tip Novinky Radíme Vám

Z Hlavnej stanice priamo na letisko Schwechat so Slovak Lines

Odteraz sa dostanete na medzinárodné letisko Schwechat ešte pohodlnejšie a rýchlejšie. Spoločnosť Slovak Lines rozširuje svoju vlajkovú autobusovú linku na Schwechat o novú nástupnú zastávku priamo pred Hlavnou železničnou stanicou v Bratislave s medzizastávkou na Einsteinovej ulici.

Čítať ďalej
Architektúra Automobily Cestovanie Lines Novinky

Fakty o novej autobusovej stanici Nivy

Nová autobusová stanica Nivy Rozloha autobusovej stanice 30315m2 (z toho čakáreň 2945m2, priestor nástupísk a výstupísk 4788m2 a dopravný priestor 22582m2). Prevádzková doba 24/7, pričom v čase mimo otváracích hodín Nivy centra je k dispozícii vchod pri Nivy Tower. Denná kapacita stanice: očakávaná: 9500 cestujúcich (nástup aj výstup, 6700 prímestská / 1000 diaľková / 1800 medzinárodná doprava), 1100 spojov […]

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Lines Náš tip Nezaradené

Chceme pomôcť zvrátiť kolaps regionálnej autobusovej dopravy

Slovak Lines opäť ponúka pomocnú ruku obyvateľom  Bratislavského kraja Do dnešného dňa sme nevstupovali do vyjadrení k výmene dopravcu v našom kraji, nakoľko sme sa sústredili na spustenie čo najlepších služieb na novej autobusovej stanici Nivy a ukončeniu prevádzky prímestskej autobusovej dopravy. Aktuálne však sledujeme a zdieľame obavy tisícov obyvateľov, ktorí sú na regionálnu dopravu […]

Čítať ďalej